Державна податкова служба України

17 Серпня, 2021 р., 16:28
Відповідно до чинного законодавства,  об'єктами одноразового добровільного декларування не можуть бути:
17 Серпня, 2021 р., 16:24
«У січні – липні 2021 року до місцевих бюджетів від платників податків Київщини надійшло 10,4 млрд грн. Дохідна чистина скарбниць громад збільшилась на 1,8 млрд грн, що, у свою чергу, становить 21% по відношенню до минулорічного періоду» – повідомила начальник Головного управління ДПС у Київській області Олена Виноградова.
11 Серпня, 2021 р., 15:30
ГУ ДПС у Київській області нагадує платникам податків, що відповідно ст. 269 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) власники земельних ділянок, земельних часток (паїв), землекористувачі щороку зобов’язані сплачувати земельний податок, крім випадків, коли вони звільнені від сплати земельного податку для фізичних осіб.
11 Серпня, 2021 р., 15:15
Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що контролюючі органи мають право для здійснення функцій, визначених законом, отримувати безоплатно від платників податків, у тому числі благодійних та інших неприбуткових організацій, усіх форм власності у порядку, визначеному законодавством, довідки, копії документів, засвідчені підписом платника або його посадовою особою та скріплені печаткою (за наявності), про фінансово-господарську діяльність, отримані доходи, видатки платників податків та іншу інформацію, пов’язану з обчисленням та сплатою податків, зборів, платежів, про дотримання вимог законодавства, здійснення контролю за яким покладено на контролюючі органи, а також фінансову і статистичну звітність у порядку та на підставах, визначених законом.
11 Серпня, 2021 р., 15:14
Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що подання Таблиці даних платника ПДВ (далі - Таблиця) передбачено Порядком зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (далі - Порядок зупинення).
11 Серпня, 2021 р., 15:11
Головне управління ДПС у Київській області  повідомляє, що особливості  одноразового (спеціального) добровільного декларування визначені  підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового Кодексу (далі – ПКУ), одноразове (спеціальне) добровільне декларування фізичною особою належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи були одержані (набуті) фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року, передбачає подання фізичною особою одноразової (спеціальної) добровільної декларації  у період з 01 вересня 2021 року по 01 вересня 2022 року.
11 Серпня, 2021 р., 15:09
Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що п.1 та 2 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», зокрема, встановлено, що СГ, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні РРО зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій. Надавати особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї, включаючи ті, замовлення або оплата яких здійснюється з використанням мережі Інтернет, при отриманні товарів (послуг) в обов’язковому порядку розрахунковий документ встановленої форми та змісту на повну суму проведеної операції, створений в паперовій та/або електронній формі.
11 Серпня, 2021 р., 15:07
ГУ ДПС у Київській області нагадує платникам податків,що сума акцизного податку, нарахована при реалізації суб’єктом господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, не включається до бази оподаткування ПДВ.
11 Серпня, 2021 р., 15:03
Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що якщо суб’єкт господарювання, який застосовує програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО), створив в електронній формі фіскальний чек та надіслав його на наданий споживачем (покупцем) абонентський номер, або адресу електронної пошти, то розрахунковий документ вважається виданим споживачу.
11 Серпня, 2021 р., 15:01
Головне управління ДПС у Київській  області повідомляє, що у разі зміни фізичною особою - підприємцем на загальній системі оподаткування та особою, яка провадить незалежну професійну діяльність, протягом бюджетного року місцезнаходження (місця проживання), пов’язаного зі зміною адміністративного району, звітність про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок) подається та сплачується до контролюючого органу, що відповідає новому місцезнаходженню (місцю проживання).

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних