З початку року платники Київщини спрямували до бюджетів громад більше 10 млрд грн

Дата: 17.08.2021 16:24
Кількість переглядів: 244

«У січні – липні 2021 року до місцевих бюджетів від платників податків Київщини надійшло 10,4 млрд грн. Дохідна чистина скарбниць громад збільшилась на 1,8 млрд грн, що, у свою чергу, становить 21% по відношенню до минулорічного періоду» – повідомила начальник Головного управління ДПС у Київській області Олена Виноградова.

Суми до власних бюджетів спрямували платники Бучанського району – 2,5 млрд грн, Білоцерківського – 1,6 млрд грн та Броварського району – 1,4 млрд грн.

У розрізі основних платежів забезпечено надходження до місцевих бюджетів:

податку на доходи фізичних осіб – 6,8 млрд грн. Темп приросту при цьому склав 24%, тобто додатково до бюджетів надійшло 1,3 млрд грн.

Також за цей період землевласниками Київщини сплачено майже 890 млн грн. плати за землю, що на 58 млн грн більше, ніж минулоріч.

Збільшення надходжень спостерігається й зі сплати єдиного податку, а саме за  січень – липень 2021 року зібрано 1,6 млрд грн, що на 20%  або 271 млн грн перевищує суму, яка надійшла минулого року у відповідному періоді.

Приріст спостерігається і у надходженнях з податку на нерухоме майно.  За вказаний період часу платники податків Київщини спрямували 413 млн грн., а темп приросту до відповідного періоду 2020 року становить 38% або 113 млн гривень.

Транспортного податку – за січень – липень 2021 року зібрано 7 млн гривень. При цьому, юридичними особи сплачено 4,1 млн грн., а фізичними – 2,9 млн гривень.

Поряд з тим, акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів склав 361,6 млн грн, тобто додатково до місцевих бюджетів надійшло 73,3 млн гривень, що більше на 25% минулорічного періоду.

                                                                   ГУ ДПС у Київській області

Джерело інформації: https://kyiv.tax.gov.ua

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.