Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області

19 Липня, 2024 р., 11:08
Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Білоцерківського району  Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області повідомляє.
09 Липня, 2024 р., 10:20
На виконання пункту 2 доручення Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 31.05.2024 №01-11.1.1/5.12-2024 та з метою недопущення погіршення санітарно- епідемічної ситуації щодо харчових отруєнь, зокрема ботулізму, керуючись законами України «Про систему громадського здоров’я», «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», постановою Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 818 «Про затвердження Порядку надання інформації про події та ситуації, що становлять загрозу життю і здоров’ю, санітарному та епідемічному благополуччю населення», та Положенням про Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області Володарський відділ Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Білоцерківського району Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області доводить до Вашого відома, що у зв’язку з реєстрацією на території Київської області нових випадків з підозрою на БОТУЛІЗМ, пов’язаних з вживанням в’яленої риби, придбаної в місці стихійної торгівлі та закладах торгівлі, наполегливо рекомендуємо операторам ринку з обігу харчових продуктів, обігу рибної продукції не допускати:
20 Червня, 2024 р., 09:24
Ботулізм – це дуже небезпечне харчове отруєння. Воно виникає при вживанні продуктів, що містять ботулотоксин. Ботулотоксин - один з найсильніших серед відомих токсинів, що блокує нервову функцію і призводить до дихального і скелетно-м'язового паралічу. Смертність в Україні від ботулізму досягає 20%. Найчастіше ботулотоксин виділяють з в’яленої риби, м’ясних консервованих продуктів – паштети, тушковані м’ясопродукти, консервованих грибів та овочевих салатів домашнього виготовлення. Також слід зазначити, що збудник ботулізму часто розмножується в продуктах гніздами, тому при вживанні одного продукту кількома особами захворювання може виникати не у всіх, а кому «пощастить».
24 Травня, 2024 р., 09:14
Збудник лейкозу ВРХ є онкогенний РНК вірус. До цього вірусу сприйнятливі велика рогата худоба, вівці, кози, свині, та менш сприйнятливі коні, собаки, коти, морські свинки, миші. Вірус нестійкий у зовнішньому середовищі, гине при температурі 80°С упродовж однієї хвилини.
24 Травня, 2024 р., 09:05
21 травня  2024 року на базі Володарського відділу Управління безпечності  харчових продуктів  та ветеринарної медицини, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства  Білоцерківського району під головуванням в.о. начальника Управління безпечності харчових продуктів  та ветеринарної медицини, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства  Білоцерківського району  Леоніда Джміля  відбулась нарада на тему: «Впровадження програмного забезпечення «Молочний модуль» у функціонуванні молокопереробної галузі та забезпеченні споживачів якісними та безпечними продуктами тваринного походження».
23 Травня, 2024 р., 19:30
На виконання пункту 6 наказу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 06.03.2024 №139 «Уведення в дію рішення колегії Держпродспоживслужби від 02 лютого 2024 року» та з метою недопущення поширення інфекційних захворювань риб Білоцерківська міська державно лікарня ветеринарної медицини повідомляє наступне.
17 Травня, 2024 р., 16:02
В основу подолання хвороб у риб покладена профілактика, так як попередити виникнення хвороби значно легше, ніж вести лікування. При цьому профілактика у ставковому рибництві повинна мати активний характер, тобто проводити її не тільки в разі виникнення епізоотії, а повсякчас. Така профілактика контролює умови утримання та годівлі риб у ставах, кормову базу у водоймах, стан риби у відношенні заразних і незаразних хвороб і т.д. Таким чином, профілактика охоплює всіх рибоводів та лікарсько-санітарні заходи.
16 Травня, 2024 р., 11:15
На виконання листа Головного управління ДПСС в Київській області № Вн-10-2.3/4383/24 від 13.05.2024 року та протоколу наради в режимі селекторного зв’язку між Головою, заступниками Голови за участю керівників територіальних органів Держпродспоживслужби від 06.05.2024 № 17 Володарський відділ Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Білоцерківського району Головного управління ДПСС в Київській області повідомляє, що умови які застосовуються до вантажів з харчовими продуктами, що вивозяться (пересилаються) за межі митної території України визначені статтею 60 Закону «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», зокрема положеннями частини другої цієї статті щодо підстав для оформлення міжнародного ветеринарного сертифіката або іншого документа, який вимагається країною призначення.
09 Травня, 2024 р., 09:20
Життя та здоров'я людини тісно пов’язані з довкіллям, де одним із найважливіших компонентів є вода.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних