Шановна громадо!

Дата: 06.08.2024 19:34
Кількість переглядів: 392

Фото без описуЗ великим жалем змушені повідомити про загибель Захисника України, командира військової частини, командира окремого стрілецького батальйону окремої механізованої бригади армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, підполковника Олега Георгійовича Пігулевського, уродженця села Городище-Пустоварівське.

ПІГУЛЕВСЬКИЙ Олег Георгійович народився 01 липня 1972 року в селі Городище – Пустоварівське.

В 1989 році закінчив Городище – Пустоварівську середню школу.

В 1990 році вступив до Новосибірського вищого загального військового командного училища, яке успішно закінчив в 1994 році та отримав звання «лейтенант».

В 1994 році одружився.

З 1998 року по 2004 рік проходив службу в лавах ЗСУ на різних посадах, в тому числі був начальником штабу розвідувального батальйону 72-ї механізованої дивізії.

14.03.2022 на підставі Указу Президента України від 24 лютого 2022 року №69/2022 “Про загальну мобілізацію” був призваний на військову службу по мобілізації на посаду командира окремого стрілецького батальйону. В стислі терміни сформував батальйон і з 01 квітня 2022 року керував зайняттям батальйонного району оборони та його обладнанням у складі Угруповання сил і засобів оборони міста Київ в районі населеного пункту Нові Петрівці Вишгородського району, а пізніше - в районі населених пунктів Згурівка, Нова Олександрівка, Черевки Броварського району Київської області на другому рубежі оборони міста Київ.

З 02.01.2023 по 16.01.2023 вміло та професійно керував діями підрозділів батальйону та безпосередньо брав участь в обороні населеного пункту Кліщіївка Бахмутського району Донецької області.

У надскладних умовах зумів досягти виконання бойових завдань з утримання позицій на східних та південно-східних околицях Кліщіївки з найменшими втратами.

З 17.01.2023 по 17.02.2023 організовував оборону Куп’янська.

31.01.2023 під час виконання службових обов’язків в районі населеного пункту Дворічна отримав контузію, але залишився у строю.

З 18.02.2023 організував оборону на правому березі річки Оскіл північніше населеного пункту Дворічна Куп’янського району Харківської області та керував батальйонним районом оборони у безпосередньому зіткненні з противником. Завдяки вмілим діям батальйону противнику жодного разу не вдавалося прорвати перший рубіж лінії оборони.

Наказом Міністерства оборони України нагороджений відзнакою “Іменна вогнепальна зброя”.

02.08.2024 під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Новогродівка Покровського району Донецької області, будучи вірним військовій Присязі на вірність Українському народу, мужньо виконавши військовий обов'язок в бою за Україну, її свободу і незалежність, ЗАГИНУВ.

Залишилися: мама, дружина, донька та син, двоє внучок.

Буде похований в місті Біла Церква, місце, дата та час будуть повідомлені пізніше.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних