Щодо профілактики ботулізму
На виконання пункту 2 доручення Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 31.05.2024 №01-11.1.1/5.12-2024 та з метою недопущення погіршення санітарно- епідемічної ситуації щодо харчових отруєнь, зокрема ботулізму, керуючись законами України «Про систему громадського здоров’я», «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», постановою Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 818 «Про затвердження Порядку надання інформації про події та ситуації, що становлять загрозу життю і здоров’ю, санітарному та епідемічному благополуччю населення», та Положенням про Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області Володарський відділ Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Білоцерківського району Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області доводить до Вашого відома, що у зв’язку з реєстрацією на території Київської області нових випадків з підозрою на БОТУЛІЗМ, пов’язаних з вживанням в’яленої риби, придбаної в місці стихійної торгівлі та закладах торгівлі, наполегливо рекомендуємо операторам ринку з обігу харчових продуктів, обігу рибної продукції не допускати:
- прийом та реалізацію риби без супровідної документації, що підтверджують її якість та безпеку;
- в немаркованій тарі;
- перевезення риби транспортом, який не відповідає вимогам законодавства в сфері безпечності харчових продуктів;
- продаж консервованої, соленої, в’яленої, копченої, не патраної рибної продукції, рибної продукції домашнього виготовлення.
ЗАБЕЗПЕЧИТИ:
- контроль за дотриманням санітарних правил і виконання санітарно- протиепідемічних (профілактичних) та ветеринарно-санітарних заходів;
- забезпечити відповідний температурний режим на всіх етапах обігу харчової продукції;
- дотримуватись вимог маркування та термінів зберігання харчової продукції.
Також нагадуємо про неухильне дотримання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997 року, в частині ст.20, ст.22, ст.25, п.7 ст.37, а саме наявність на всю продукцію в місцях здійснення господарської діяльності з обігу харчових продуктів, товарно-транспортних накладних та супровідних документів, що підтверджують її безпечність та якість.
В.о.начальника Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Білоцерківського району Леонід ДЖМІЛЬ
Коментарі:
Ваш коментар може бути першим :)