Операторам ринку харчових продуктів, які мають намір вивезення вантажів з харчовими продуктами за межі України   

Дата: 16.05.2024 11:15
Кількість переглядів: 120

Фото без описуНа виконання листа Головного управління ДПСС в Київській області № Вн-10-2.3/4383/24 від 13.05.2024 року та протоколу наради в режимі селекторного зв’язку між Головою, заступниками Голови за участю керівників територіальних органів Держпродспоживслужби від 06.05.2024 № 17 Володарський відділ Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Білоцерківського району Головного управління ДПСС в Київській області повідомляє, що умови які застосовуються до вантажів з харчовими продуктами, що вивозяться (пересилаються) за межі митної території України визначені статтею 60 Закону «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», зокрема положеннями частини другої цієї статті щодо підстав для оформлення міжнародного ветеринарного сертифіката або іншого документа, який вимагається країною призначення.

Разом з тим інформуємо, що актуальна інформація про погоджені з компетентними органами країн призначення форми сертифікатів розташована на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби за посиланням: (https://is.gd/PeYE1f); наявні вимоги країн - призначення та додаткові специфікації до вантажів за посиланням: (https://is.gd/Q7dEd4).

Водночас, існує перелік країн/груп країн вимоги яких передбачають попереднє ухвалення потужностей операторів ринку, які матимуть право ввезення вантажів з харчовими продуктами та територію таких країн/груп країн (до прикладу країни Європейського Союзу, Великобританія, країни Євразійського Союзу, Сінгапур, Обʼєднані Арабські Емірати, Королівство Саудівська Аравія, Китай та інші).

Слід зауважити, що у зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України, Указом Президента України № 64/2022 в Україні введено воєнний стан з 24 лютого 2022 року.

Відповідно до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022 року № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану» (далі – Постанова) проведення планових та позапланових заходів державного нагляду  (контролю) і державного ринкового нагляду на період воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» припинено.

Проте, наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 03.01.2023 № 5 «Про затвердження Переліку підстав для здійснення позапланових заходів державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин на період воєнного стану» (із змінами і доповненнями, внесеними наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10 лютого 2023 року № 159) визначено наступний перелік підстав, зокрема подання суб’єктом господарювання письмової заяви до відповідного органу державного нагляду (контролю) про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням.

Начальник Володарського відділу 

Головного управління Держпродспоживслужби

в Київській області Володимир КУЗЬМЕНКО


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних