Підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності, що діють на території Володарської селищної територіальної громади

Дата: 08.02.2024 09:30
Кількість переглядів: 35

Фото без описуВ українському суспільстві існує комплекс обмежень для різних груп населення у можливостях безбар'єрного доступу до об'єктів інфраструктури, транспорту, будівель освіти,  та отримання публічної інформації, послуг із боку держави та бізнесу тощо. Люди з особливими потребами є повноцінними членами нашого суспільства і потребують постійної уваги до своїх проблем.

Маломобільні групи населення – це не лише люди з інвалідністю,  до цієї категорії громадян також належать особи похилого віку, вагітні жінки, особи з дитячими візочками та ті, хто має тимчасові проблеми зі здоров'ям.

Створення безбар'єрного середовища для маломобільних груп населення є надзвичайно необхідним.

Відповідно до Указу Президента України від 03 грудня 2020 року №533/2020 «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні», Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» підприємства, установи та організації, надавачі різного виду послуг зобов'язані забезпечити фізичну, інформаційну, цифрову безбар'єрність особам з інвалідністю та іншим маломобільним групам населення. У разі, якщо діючі об'єкти неможливо  повністю  пристосувати  для  потреб  маломобільних груп населення, здійснюється їх розумне пристосування з урахуванням універсального дизайну.

З метою реалізації державної політики щодо досягнення суспільної, освітньої, економічної, фізичної, цифрової, інформаційної та інших видів безбар'єрності у Володарській селищній територіальній громаді Володарська селищна рада рекомендує врахувати  вимоги діючого законодавства у сфері безбар'єрності при проведенні реконструкції існуючих об'єктів, що перебувають у власності, оренді чи на балансі, та  будівництві нових будівель і споруд  (встановлення пандуса, при необхідності заниження  бордюрного каменю  до нульового рівня, встановлення вхідних дверей шириною не менше 85-90 см без порогів, встановлення кнопки виклику в приміщеннях, недоступних для маломобільних груп населення, на вході в будівлю та інше).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних