НА КИЇВЩИНІ ТРИВАЄ CATCH-UP КАМПАНІЯ ВАКЦИНАЦІЇ ДІТЕЙ ПРОТИ КОРУ: ПРАЦЮЮТЬ 274 ПУНКТИ ЩЕПЛЕНЬ – БРИФІНГ КОВА (ВІДЕО)

Дата: 14.09.2023 19:31
Кількість переглядів: 63

У Київській області як і по всій Україні триває загальнонаціональна кампанія вакцинації дітей проти кору. Під особливою увагою перебувають діти віком від 2 до 17 років, які з будь-яких причин пропустили планове щеплення за Національним календарем щеплень.

Про проведення catch-up кампанії з вакцинації проти кору, паротиту, краснухи серед дитячого населення розповіли під час брифінгу в. о. директора Департаменту охорони здоров’я Київської ОВА Любов Крикливець та завідувачка відділу епіднагляду та профілактики інфекційних хвороб ДУ «Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Валентина Ліпчанчук.

Проведення кампанії обумовлене тим, що впродовж останніх п’яти років обсяги охоплення плановою вакцинацією проти кору, паротиту та краснухи в Київській області серед дітей віком 12 місяців та 6 років були недостатніми.

«Наразі загальний обсяг щеплень від кору дитячого населення виконано менш ніж на 40%. Усього по області проведено 5 696 щеплень при запланованому обсязі – 14 696 щеплень. Серед дитячого населення всього щеплено 5 023 дитини, або 40,5%, від запланованої кількості. Загалом у планах вакцинувати 12 390 дітей. Низькі обсяги охоплення щепленнями у всіх вікових групах загрожують виникненню на території області спалаху захворювання на кір», – повідомила Валентина Ліпчанчук.

Спалахи кору мають циклічний характер та відбуваються кожні 5-6 років. Це пов’язано з недостатнім охопленням профілактичними щепленнями дітей. Для формування колективного імунітету має бути вакциновано не менше 95% дітей.

Виконувачка обов’язків директора Департаменту охорони здоров’я Любов Крикливець зазначила, що для проведення кампанії КПК у середині липня в область надійшла комбінована вакцина для профілактики кору, паротиту та краснухи, яка є безпечною та ефективною і схвалена до використання ВООЗ. Вакцину було розподілено між закладами охорони здоров’я Київської області. Також працює достатня кількість стаціонарних пунктів щеплень – їх є 274.

Важливо пам’ятати, що  щеплення захищає не тільки вакциновану дитину, а й дітей, які через медичні протипоказання не можуть їх мати. Тому не слід відкладати щеплення дитини, щоб захистити її здоров’я.

Джерело інформації: https://koda.gov.ua/na-kyyivshhyni...


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних