Обіг риби,  рибопродуктів та попередження  виникнення негативних наслідків на здоров’я людей та довкілля

Дата: 23.06.2023 12:03
Кількість переглядів: 338

Фото без опису

Відповідно до листа Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 08.06.2023 №11.2.1-3/13261 та листа Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області  № Вн – 10-2.4/4411/23 від 09.06.2023 «Про посилення контролю за обігом риби та рибопродуктів» для попередження виникнення негативних наслідків на здоров’я людей та довкілля, у зв’язку з техногенною катастрофою, пов’язаною  із  підривом  дамби  Каховської  гідроелектростанції,  що  призвело до значної  загибелі  водних  біоресурсів,  та  у зв’язку з ускладненням санітарно – епідемічної ситуації  на зростання  захворюваності   ботулізмом, з метою запобігання виникненню харчових отруєнь, інших надзвичайних подій, керуючись законами України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», Білоцерківське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області  доводить до Вашого відома, що у зв’язку з виникненням  нових  випадків захворювань, з підозрою на БОТУЛІЗМ, пов’язаних з вживанням в'яленої риби, придбаної в місці стихійної торгівлі та закладах торгівлі, оператори ринку з обігу харчових продуктів, обігу рибної продукції  зобов’язані:на кожну партію риби промислового походження, в т.ч. живої, та інших гідробіонтів, надавати документи щодо її простежуваності (можливість ідентифікації та відстеження харчових продуктів на всіх стадіях виробництва, переробки та обігу) – товаротранспортна накладна, інформація про харчовий продукт відповідно до Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», інші документи, передбачені вимогами чинного законодавства.

Також власник цієї продукції повинен забезпечити умови її реалізації згідно вимог, що встановлені її виробником, та документами, що регламентують правила торгівлі цим видом продукції. Реалізація живої риби має проводитись виключно з дотриманням ветеринарно-санітарних вимог та температурного режиму.Перевезення риби та рибної продукції має здійснюватися лише транспортом, який  відповідає вимогам законодавства в сфері безпечності харчових продуктів.

Не допускати до реалізації консервованої/соленої/в’яленої/копченої патраної рибної продукції домашнього виготовлення.

Спеціалістами Держпродспоживслужби в Білоцерківському районі на території Володарської територіальної громади здійснюється моніторинг реалізації риби на підвідомчій території. Особлива увага приділяється недопущенню продажу водних біоресурсів в місцях можливої стихійної торгівлі.

Пам’ятайте:про всі ризики торгівлі «з рук» у невстановлених місцях. Стихійна торгівля може бути небезпечною для здоров’я!

Білоцерківське районне управління Головного

управління Держпродспоживслужби в Київській області 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних