Диспансеризація тварин у Володарській селищній територіальній громаді

Дата: 10.05.2023 17:03
Кількість переглядів: 122

Фото без описуДиспансеризація - один з видів обстеження стану здоров’я тварини.

До уваги всіх жителів громади!  Якщо Ви проводите закупівлю продукції у приватному секторі, потурбуйтесь про свою безпеку  та безпеку своїх рідних – запитайте перш ніж купувати чи досліджена, ідентифікована худоба, від якої Вам пропонують придбати молоко, сметану та будь-який інший молочний продукт. Якщо тварина здорова, Вам обов’язково покажуть паспорт великої рогатої худоби.

У разі відсутності документів на тварину, подумайте, чи готові Ви поповнити ряди мільйонів хворих на туберкульоз та лейкоз?.

Спеціалістами  Володарської державної дільничної лікарні ветеринарної медицини в травні-червні 2023 року буде проводитись диспансеризація тварин, що утримуються в особистих підсобних господарствах населення.  Одним основним етапом цієї роботи є діагностичні дослідження тварин на туберкульоз, лейкоз, бруцельоз, а також щеплення їх проти сибірської виразки.      

Лейкоз ВРХ - інфекційна хронічна хвороба пухлинної природи. Внаслідок змін в інфікованих вірусом лейкозу тварин відбуваються зміни якісних характеристик молока і м’яса та накопичення в них шкідливих для організму тварин і людей метаболітів триптофану, які мають канцерогенну дію. А джерелом інфекції являються хворі тварини. У більшості випадків вірус передається контактно: з молоком, кровососними комахами, при порушенні правил асептики під час проведення ветеринарно-зоотехнічних заходів та ін. Одного разу набута інфекція є невиліковною. Й основним методом прижиттєвої діагностики цієї підступної хвороби є серологічний ( виявлення антитіл у сироватці крові тварин). 

Туберкульоз тварин - інфекційна хронічна хвороба. Відомо, що туберкульозом можна заразитися не тільки при безпосередньому контакті з хворою твариною, але і при вживанні м’яса, молока та різноманітних м'ясо-молочних продуктів. Збудник туберкульозу зберігає життєздатність у замороженому м’ясі – 1 рік; у вершковому маслі  (якщо воно зберігається в холодильнику) – до 300 днів, в молоці – від 14 до 18 діб.

Тому звертаємось до всіх власників тварин з проханням відповідально поставитись до проведення спеціалістами Володарської державної дільничної лікарні ветеринарної медицини вищевказаних заходів. Ви будете мати гарантії про те, що Ваша тварина здорова!!!


Графік проведення диспансеризації тварин наведений на зображенні

Фото без опису


Коментарі:

Юлія
2023-05-19 14:13:57

Чому інформація на офіційному сайті не відповідає дійсності? Графік не дотримується. Красиво написали відповідно до закону: "будьте відповідальними і приведіть своїх тварин на щеплення", а що в результаті? Самі не приїхали! Прошу пояснити, чому не дотримується цей графік і коли буде правдивий графік проведення щеплень від сказу домашніх собак

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних