Що необхідно знати про першу роботу?

Дата: 27.01.2023 09:58
Кількість переглядів: 109

Фото без описуКоли ти отримаєш свою першу роботу пам’ятай, що відтепер твоє життя починає новий відлік.  І тут важливо зрозуміти, чого ти хочеш від кар’єри та життя. І чим швидше зрозумієш свої пріоритети, тим швидше почнеш рухатися у вірному напрямку.

Ось правила, які тобі стануть у нагоді:

1. Будь готовий до того, що твої уявлення про професію і те, що є в реальному житті, - можуть не збігатись. Через брак знань і досвіду ми іноді не бачимо всіх варіантів і можливостей професійного розвитку в ній.

2. Вивчай англійську. Іноді роботодавці віддають перевагу кандидату з хорошим знанням іноземної мови, навіть якщо він поступається своєму конкуренту в професійних знаннях.

3. Розвивай свій особистий бренд. Скорегуй свої сторінки в соціальних мережах. Пиши про свої досягнення, висловлюйте думку, роби замітки, які стосуються твоїх професійних знань та вмінь і публікуй корисні тематичні статті. Стеж за сторінками лідерів думок в обраній сфері та не бійся задавати їм питання.

4. Приділяй  увагу нетворкінгу. Знайомся з якомога більшою кількістю людей. Відвідуй майстер-класи, тренінги, конференції, ярмарки вакансій, зустрічі з роботодавцями. Все це знадобиться при пошуку першої роботи.

5. Обираючи свою першу посаду, дивись на перспективи. Шукай роботу там, де шанси піднятися по кар'єрних сходах більша, або хоча б є можливість отримати цінний досвід. Відслідковуй цікаві для тебе вакансії, навіть якщо ти поки не можеш на них претендувати через нестачу досвіду і знань. Це дасть змогу скласти портрет ідеального кандидата. Розуміючи, чого хочуть роботодавці, легше вибудувати особисту професійну стратегію - ти точно будеш знати, яких навичок і знань ще не вистачає і на що необхідно звернути увагу.

6. Будь вмотивованим і активним при пошуку роботи. Покажи роботодавцю що ти по-справжньому зацікавлений в його вакансії. Дуже часто компанії звертають увагу й на те, наскільки сам здобувач активний, а не просто чекає, поки йому зателефонують.

Робота - це місце, де людина працює. На робочому місці тебе чекатиме, в кращому випадку, короткий період навчання. В найшвидші терміни потрібно зробити максимум, щоб стати важливим в команді, набути нових знань та досвіду. Будь готовий робити більше, ніж очікують: пропонуй не один, а кілька варіантів вирішення задачі, будь активним, не цурайся попросити про допомогу, зворотній зв'язок та знайди собі наставника. Це покаже твоє бажання рости і розвиватися.

Пам'ятай: чи будеш ти  успішним в житті чи ні, залежить тільки від тебе.

Отримати відповіді на питання щодо зайнятості можливо і за допомогою чат-боту Київського обласного центру зайнятості: @test1874661bot

та телеграм-каналу Київського обласного центру зайнятості: https://t.me/+fnLlSCkuIls1ZjVi

Пропонуємо ознайомитися з інформацією щодо актуальних подій та змін на ринку праці Київщини на наших:

Київський обласний центр зайнятості


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних