Шановні платники податків!

Дата: 27.01.2023 09:45
Кількість переглядів: 136

Фото без описуГоловне управління ДПС у Київській області повідомляє, що відповідно до ст. 35 Податкового кодексу України з 01 січня 2021 року сплачувати податки і збори, інші платежі, єдиний внесок можна через єдиний рахунок.

Єдиний рахунок відкривається в Казначействі на ім’я податкової служби, проте, гроші, які враховуються на цьому рахунку, податковій не належать.

Переваги користування єдиним рахунком в тому, що такий спосіб сплати податків і зборів є комфортним. Використання єдиного рахунку скорочує платникам фінансові витрати і час на формування розрахункових документів.

Щоб перейти на єдиний рахунок, необхідно здійснити три простих кроки. В електронному кабінеті платника податків за адресою: cabinet.tax.gov.ua;

Крок перший - в розділі «Заяви запити для отримання інформації» подати «Повідомлення про використання єдиного рахунку» (далі — Повідомлення) за формою J1307001 — для юридичних осіб, F1307001 - для фізичних осіб.

Крок другий - отримати квитанцію № 2 про включення до Реєстру платників, які використовують єдиний рахунок, (квитанція містить інформацію щодо реквізитів єдиного рахунку).

Крок третій - надати до обслуговуючого банку розрахункові документи із зазначенням реквізитів єдиного рахунку на загальну суму без визначення одержувачів або з визначенням одержувачів.

Рахунок відкриють протягом дня і його можна буде використовувати. Але припинити його можна не раніше 1 січня наступного року після подання заяви.

Платники при оформленні розрахункових документів на переказ у разі сплати податків, зборів та інших платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування з використанням єдиного рахунка, починаючи з 26.02.2021, мають дотримуватися вимог розділу II Порядку

заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункових документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, платежів на бюджетні рахунки та/або єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на небюджетні рахунки, а також на єдиний рахунок, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.07.2015 № 666, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 12.08.2016 за № 974/27419 (зі змінами та доповненнями).

З метою забезпечення своєчасного і в повному обсязі перерахування сум податків, зборів, платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з єдиного рахунка на бюджетні/небюджетні рахунки в електронному кабінеті платник податків за адресою: cabinet.tax.gov.ua, платникам які використовують єдиний рахунок у вкладці «Єдиний рахунок» надана можливість використання наступних сервісів:

уточнити призначення платежу у «Журналі повідомлень про помилки в «Призначенні платежу» платіжного документу на сплату коштів на єдиний рахунок»;

визначити напрямок використання коштів у «Визначенні напрямку використання коштів»;

спрямувати кошти з єдиного рахунку «Спрямування коштів з єдиного рахунку».

Якщо вами сплачено податки та збори на не правильні реквізити, вам необхідно подати заяву на перекид коштів по:

  • єдиному внеску (ЄВ) відповідно до наказу МФУ від 23.07.2021 № 417 «Про затвердження Порядку зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів» (додаток)
  • податках та зборах (крім ЄВ) відповідно до наказу МФУ від 11.02.2019 №60 «Про затвердження Порядку інформаційної взаємодії Державної податкової служби України, її територіальних органів, Державної казначейської служби України, її територіальних органів, місцевих фінансових органів у процесі повернення (перерахування) платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов'язань та пені» (додаток)

Якщо у вас виникають питання стосовно заповнення заяви на перекид коштів на правильні реквізити ви можете звернутися до фахівців ГУ ДПС у Київській області за наданням роз’яснення за номерами телефонів:

  • 044-2003727
  • 045-6391662

Додатки


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних