«ОБЛАСТЬ ГЕРОЇВ» – ПРОЄКТ, У МЕЖАХ ЯКОГО РОЗПОВІДАЮТЬ ВІДВАЖНІ ІСТОРІЇ ЙОГО ЖИТЕЛІВ

Дата: 19.01.2023 18:30
Кількість переглядів: 107

У Київській області триває реалізація проєкту «Область Героїв», у межах якого розповідають відважні історії жителів Київщини. 

Серед учасників проєкту – військові, рятувальники, лікарі, волонтери та інші небайдужі жителі області. Це люди з різних районів та територіальних громад регіону. 

Наразі у проєкті зібрано близько 30 історій. У них йдеться про бойові дії на території Київщини та її звільнення від окупантів, евакуацію цивільного населення, допомогу жителям Київської області. 

Зокрема серед героїв проєкту військові: 

  • «Камаз» – військовий 114-ої бригади тероборони Київщини. У цивільному житті працював водолазом-рятувальником. 24 лютого долучився до лав ЗСУ. У лютому та березні він спільно з побратимами стояв на захисті рідного селища Баришівка.
  • «СКС» – військовий 114-ої бригади тероборони Київщини. 24 лютого чоловік взяв до рук зброю і став на захист рідного дому. 
  • «Дракон» та «Змій» – військові 114-ої бригади тероборони Київщини. Стали до лав ТрО ЗСУ 24 лютого. Воїни брали участь у бойових діях у Милій, Стоянці та Дмитрівці. «Змій» прицільним вогнем з гранатомета у селі Дмитрівка знищив три БМП та два танки.
  • «Папай» – військовий 114-ої бригади тероборони Київщини. Став до лав ЗСУ ще з 20-річного віку. Згодом займався власною справою, але з 24 лютого знову взяв до рук зброю. Брав участь у зупиненні війська ворога в Баришівській територіальній громаді. 
  • «Чіф» – військовий 114-ої бригади тероборони Київщини. У лютому та березні він стояв на захисті рідного селища Баришівка.
  • «Пітбуль» – військовий 114-ої бригади тероборони Київщини. За професією — електрозварювальник. Займався ремонтом автомобілів. Під час початку повномасштабної війни знаходився в Києві на роботі. Із першого дня повернувся до рідного міста Буча та допомагав в обороні міста.

Джерело інформації: https://cutt.ly/h9w1SIj



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.