Подбайте про свою безпеку під час перебування за кордоном

Дата: 12.01.2023 09:09
Кількість переглядів: 128

Фото без описуЧерез військову агресію російської федерації мільйони громадян України змушені були покинути територію нашої країни в пошуках безпеки.

В умовах воєнного конфлікту жінки та діти є найбільш уразливою категорією до потрапляння в ситуації, пов’язані з торгівлею людьми. У той же час зростає ризик стати жертвою торгівлі людьми  і для чоловіків, які внаслідок війни втратили роботу і дохід.

Торговці живим товаром  готові скористатись теперішньою складною ситуацією та уразливістю тих, хто полишає Україну.

Торгівля людьми – це сучасна форма рабства та порушення прав людини, від якої потерпають чоловіки, жінки та діти, та яка не втрачає актуальності у ХХІ столітті для жодної країни світу, включаючи Україну. Маніпулюючи бажаннями та намірами людей, їх ошукують та експлуатують.

Відповідно до законодавства, торгівля людьми – це здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.

Проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з підвищення рівня обізнаності населення щодо основ безпечної поведінки під час подорожей за кордон, є одним з пріоритетів у діяльності  територіальних органів та підрозділів Державної міграційної служби України з метою уникнення потрапляння  громадян України в ситуації, пов’язані з торгівлею людьми.

Як мінімізувати ризики стати жертвою торгівлі людьми під час подорожей за кордон:

  • Намагайтеся не залишатися наодинці, постійно будьте та переміщайтесь у товаристві інших осіб;
  • Не довіряйте свої важливі документи нікому, крім уповноважених осіб – поліції, прикордонникам, співробітникам посольств чи консульств – які мають відповідні посвідчення особи;
  • Завантажте мобільний додаток ДІЯ на свій смартфон, щоб отримати доступ до електронних копій вашого паспорта, водійського посвідчення, студентського квитка, закордонного паспорта;
  • Зробіть копії важливих документів і тримайте їх окремо від оригіналів, також збережіть відскановані копії у своїй електронній пошті або у хмарному сховищі;
  • Користуйтеся тільки офіційними джерелами інформації. Багато країн підготували спеціальні сайти/вебсторінки для українців, а також започаткували гарячі лінії українською мовою;
  • Майте із собою контактну інформацію посольств та консульств України в країнах транзиту та призначення. Якщо ви втратили паспорт за кордоном або його вилучили насильно, негайно зверніться до консульства України.
  • Якщо вам загрожує небезпека і ви маєте доступ до телефону, зателефонуйте в місцеві служби екстреної допомоги, поліцію, на гарячу лінію з питань торгівлі людьми в країні перебування або в посольство України в цій країні.

Корисна контактна інформація для осіб, які їдуть за кордон:

  • Національна гаряча лінія, за підтримки МОМ, для отримання практичних порад з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, у тому числі щодо безпечного виїзду за кордон: 527( безкоштовно з мобільних телефонів) або 0 800 505 501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів) працює щоденно з 8:00 до 20:00.
  • Особи, що перебувають  за кордоном, можуть звернутися до консультантів гарячої лінії за електронною адресою 527.hotline@gmail.com.

Володарський відділ ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних