Білоцерківське районне управління ГУ ДСНС України у Київській області рекомендує!

Дата: 22.11.2022 11:38
Кількість переглядів: 145

Якщо на автошляхи опустився туман, за можливості скасуйте подорож або відкладіть її на невизначений час, поки мряка не розсіється. Коли ж поїздка дуже важлива і ви зобов’язані вирушити з дому, дотримуйтеся низки нескладних правил. Зокрема, прогріваючи авто, увімкніть склоочисники – часто ілюзії густого туману додає брудне лобове скло. Крім цього, не допускайте запотівання стекол. Якщо ж таке сталося, то включіть опалення і вентиляцію салону.

Під час поїздки увімкніть протитуманні фари або, за їх відсутності, фари ближнього світла (але в жодному разі не дальнього). У тумані знизьте швидкість – вона не повинна перевищувати половини відстані видимості (наприклад, при видимості 20 метрів – швидкість не більше 10 км/год.). Якщо ж видимість становить менше двох метрів, зупиніть автомобіль на узбіччі та включіть аварійну світлову сигналізацію.

При русі в туманну погоду тримайте безпечну дистанцію з іншими учасниками дорожнього руху. Також забудьте про маневрування, обгони, випередження. Коли є гостра необхідність такого маневру, то будь-яким способом попередьте навколишніх про свої наміри – світлом фар або звуковим сигналом.

Керування автомобілем у тумані дуже швидко втомлює. При перших ознаках втоми – зупиніть машину, закрийте очі й відпочиньте. Продовжуйте рух лише тоді, коли повністю відновите власні сили.

Не можна розслаблятися й пішоходам: у тумані, так само як і в темну пору доби, при русі по краю проїжджої частини людина обов’язково має позначити себе світловідбивальними елементами. Інакше водії просто не побачать пішохода, що може призвести до аварії.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.