Оформлення біометричних документів особам, які не можуть пересуватись самостійно

Дата: 06.10.2022 16:39
Кількість переглядів: 165

Фото без описуВідповідно до Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України, затвердженого Постановою КМУ від 25.03.2015 №302 та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон Постановою від 07.05.2014 №152  особи, які не можуть пересуватись самостійно у зв’язку з тривалим розладом здоров’я мають можливість оформити біометричні документи за місцем свого проживання або перебування у лікувальній установі/закладі де особа отримує соціальні послуги.

Такі особи, окрім необхідних документів для оформлення біометричного паспорта, надають одну фотокартку розміром 10Х15 сантиметрів та  медичний висновок відповідного закладу охорони здоров’я, оформлений в установленому порядку про те, що особа не може пересуватись самостійно та потребує термінового лікування за кордоном (у разі оформлення паспорта для виїзду за кордон) або висновок про необхідність направлення особи із складових сил оборони або сил безпеки, постраждалої у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, на лікування за кордон.

За письмовим зверненням особи, яка не може пересуватись самостійно або її законного представника здійснюється виїзд працівника територіального підрозділу ДМС за місцем проживання особи, проходження лікування або за місцем розташування установи/закладу, де особа отримує соціальні послуги.

Працівник територіального органу/територіального підрозділу ДМС, уповноваженого суб’єкта під час особистого відвідування особи, яка не може пересуватися самостійно у зв’язку з тривалим розладом здоров’я перевіряє та підтверджує тотожність зазначеної особи, зображеної на фотокартці, про що складається акт. Акт складається в присутності особи/ії законного представника, у разі перебування у закладі охорони здоров’я - також лікуючого лікаря. В акті зазначається інформація щодо місця, дати та часу відвідування, відомості про працівника територіального органу/територіального підрозділу ДМС, уповноваженого суб’єкта та присутніх осіб, підстави відвідування та підтвердження/непідтвердження стану здоров’я, тотожності особи. Акт підписується працівником територіального органу/територіального підрозділу ДМС, уповноваженого суб’єкта, особою/її законним представником, а в разі перебування особи у закладі охорони здоров’я - також лікуючим лікарем.

У разі відсутності фізичних вад особа власноручно проставляє підпис на окремому аркуші для подальшого сканування із застосуванням засобів Реєстру.

Володарський відділ ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних