ЗВЕРНЕННЯ ДЕПУТАТІВ ДО ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Дата: 01.08.2022 19:57
Кількість переглядів: 122

НА ДЕВ’ЯТНАДЦЯТІЙ ПОЗАЧЕРГОВІЙ СЕСІЇ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ ВОЛОДАРСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ДЕПУТАТИ ПРИЙНЯЛИ РІШЕННЯ ВІД 29.07.2022 № 706-19-П-VІІ ПРО ЗВЕРНЕННЯ ДО ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ СТОСОВНО ДІЯЛЬНОСТІ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ

Звернення депутатів Володарської селищної ради щодо пришвидшення розгляду проєкту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» щодо заборони діяльності релігійних організацій (об’єднань), які входять до структури (є частиною) релігійної організації (об’єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України»

Ми, депутати Володарської селищної ради, від імені Володарської селищної територіальної громади звертаємося до Вас з проханням щодо розгляду проєкту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» щодо заборони діяльності релігійних організацій (об’єднань), які входять до структури (є частиною) релігійної організації (об’єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України».

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року керівництво упц мп ухиляється публічно висловлюватися на теми, пов’язані з війною, а їхня риторика щодо російського президента, російської церкви та її очільника є незмінно поміркованою.

Сьогодні, після понад п’яти місяців війни, правоохоронні органи України регулярно звітують про виявлені факти колабораціонізму та антиукраїнської діяльності з боку представників упц мп. Так на Дніпропетровщині та Кіровоградщині правоохоронці викрили священників упц мп, які закликали вірян підтримувати окупаційні війська, в Києві затримали ченця, якого підозрюють у розвідувальній діяльності на користь росії. В анексованому Криму духовенство упц мп благословляє окупантів на війну з Україною, освячує військову техніку та займається мілітаристським вихованням кримської молоді.

Непоодинокими є факти, коли священники української православної церкви московського патріархату відмовлялися відспівувати загиблих в зоні проведення АТО/ООС українських військовослужбовців, які захищали територіальну цілісність України, самі ж служителі упц мп регулярно публічно називають дії наших воїнів щодо захисту України від агресора «братовбивством».

Синод російської православної церкви в Україні фактично повторює наративи кремля, виводячи з-під відповідальності за агресію проти України путіна і російську державу, цинічно перекладаючи відповідальність на Україну. Безглуздо стверджувати, нібито сама Україна і Православна Церква України спровокували російський напад. Це – мантра агресора, яку повторює синод упц мп. Владімір гундяєв (патріарх кіріл), який благословляє вбивства українців і навіть в розмові з Папою Римським виправдовує агресію, а й продовжує щодня поминати його в молитвах.

Ці та інші факти є свідченням того, що діяльність української православної церкви московського патріархату підриває територіальну цілісність, соборність та державність України, спрямована на підтримку геноциду українського народу і несе пряму загрозу життю, здоров`ю, безпеці, честі та гідності українців.

Керуючись положеннями Конституції України, законів України «Про правовий режим воєнного стану», «Про свободу совісті та релігійні організації», «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи антиукраїнську та антидержавну позицію релігійних організацій (об’єднань) української православної церкви московського патріархату, відсутність позиції, яка засуджує російську агресію в Україні та злочини московських окупантів впродовж війни, непоодинокі факти колаборації представників української православної церкви московського патріархату з державою-окупантом, невиконання релігійними організаціями (об’єднаннями) української православної церкви московського патріархату норм Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» щодо визначення свого місця в структурі іноземної релігійної організації, центр управління якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала частину території України, закликаємо державу для припинення використання рпц як інструменту агресії рф проти України, усунення загроз, пов’язаних з використанням розташованого в Україні підрозділу цієї організації для втручання у внутрішні справи України і блокування спроб російської влади з дестабілізації ситуації закликаємо:

1. Пришвидшити розгляд проєкту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» щодо заборони діяльності релігійних організацій (об’єднань), які входять до структури (є частиною) релігійної організації (об’єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України».

2. Забезпечити безумовне виконання законів України, насамперед щодо позначення церков, які є складовою частиною (підрозділом) рпц, які належать до релігійних організацій рф. Український екзархат рпц не повинен маскуватися у нібито упц і на воротах її кожного храму має висіти табличка із словом «московська» для належного і повного інформування вірних про орієнтацію духовенства на країну-агресора.

Ми, депутати Володарської селищної ради, усвідомлюючи свою відповідальність перед виборцями, вважаємо неприпустимим подальше існування та діяльність упц мп в Україні.

Наголошуємо, що саме така активна патріотична позиція державної влади усуне загрози російського втручання у внутрішні справи України, забезпечить єдність українського суспільства і держави у протистоянні агресору і стане вагомим фактором майбутньої перемоги.

Слава Україні!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.