Звернення депутатів

Дата: 01.08.2022 19:53
Кількість переглядів: 124

Фото без описуНА ДЕВ’ЯТНАДЦЯТІЙ ПОЗАЧЕРГОВІЙ СЕСІЇ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ ВОЛОДАРСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ДЕПУТАТИ ПРИЙНЯЛИ РІШЕННЯ ВІД 29.07.2022 № 705-19-П-VІІ ПРО ЗВЕРНЕННЯ ДО СВЯЩЕННОСЛУЖИТЕЛІВ ТА ПРИХОЖАН СТОСОВНО ДІЯЛЬНОСТІ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ

ЗВЕРНЕННЯ до священнослужителів та прихожан парафій української православної церкви московського патріархату, що діють на території Володарської селищної територіальної громади

Ми, депутати Володарської селищної ради, представляючи інтереси жителів нашої громади, цим зверненням висловлюємо чітку і однозначну позицію всієї територіальної громади щодо необхідності припинення діяльності російської православної церкви у особі упц мп на території нашої громади.

Понад п’ять місяців росія веде жорстоку і нелюдяну війну проти України і українців, проти нас з вами, намагаючись винищити нас як націю. Вони вбивають наших воїнів, бомблять і розстрілюють мирних жителів, знущаються над літніми людьми, ґвалтують і вбивають наших дітей та жінок, катують українців у підвалах. І в цей же час цинічно грабують наші будинки, займаються мародерствами і стирають з лиця землі українські міста.

Цю кровожерливу війну повністю і відкрито підтримує російська православна церква на чолі з так званим патріархом кірілом, підтримує геноцид українського народу! Більше того, кіріл заохочує і благословляє окупантів продовжувати вбивати наших братів і сестер. Ви вже неодноразово переконалися, що їхнє так зване «військо» – це збіговисько нелюдів, які не мають у душі нічого святого. Вони не цураються навіть бомбити та обстрілювати українські церкви, в тому числі храми упц московського патріархату.

У цих умовах продовжувати підпорядковуватися московському патріархату - означає прямо підтримувати геноцид власного народу і фінансувати війну, яку розгорнула росія, дозволяти тримати себе в ярмі і мовчки схиляти голову перед патріархом, на чиїх руках кров наших співвітчизників.

Згідно з ухваленим Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність)» передбачено покарання за публічне заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України та за здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором.

На окупованих територіях України неодноразово зафіксована участь в подібних злочинах ряду священників упц мп.

Українські правоохоронні органи неодноразово виявляли ознаки диверсійно-розвідувальної діяльності в приміщеннях релігійних громад московського патріархату. У результаті їхньої діяльності гинуть мирні жителі України. Церква, яка проповідує мир, любов і милосердя, допомагає рашистам знищувати наших людей.

Після надання Вселенським патріархом у 2019 році автокефалії Київській митрополії єдиною канонічною автокефальною православною Церквою на території України є Православна Церква України на чолі з митрополитом Київським Епіфанієм.

Тому ми, депутати Володарської селищної ради, представляючи інтереси жителів нашої громади, закликаємо усі церкви, що належать до упц мп, провести парафіяльні збори та ухвалити рішення про перехід у підпорядкування Православної Церкви України. Цим самим висловити свою активну позицію щодо дій росії та московського патріархату і назавжди позбавитися від московського ярма.

Ми у жодному разі не закликаємо до міжконфесійної ворожнечі, але переконані, що настав час обірвати всі зв’язки із російською федерацією та загалом зі всім російським. Адже на кону національна безпека України, життя наших громадян і цілісність нашої держави.

Слава Україні!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних