ДТЕК Київські регіональні електромережі розчистить в липні 400 кілометрів трас ліній електропередачі

Дата: 14.07.2022 19:34
Кількість переглядів: 146

Фото без описуПід час негоди падіння дерев та контакт гілок з електромережами стають основною причиною аварійного відключення електропостачання. Аби попередити можливі аварії, фахівці ДТЕК Київські регіональні електромережі поновили обрізку чагарників та гілля дерев вздовж повітряних ліній електропередачі, яку вимушено переривали з початку військових дій в області. Протягом липня компанія планує розчистити понад 400 кілометрів охоронних зон ліній електропередачі від гілля дерев, що знаходяться у небезпечній близькості від мереж.

«ДТЕК — надійна та відповідальна компанія. Кожного року фахівцями компанії проводиться масштабна робота з обрізки гілля. У 2022 році через бойові дії на Київщині такі роботи були призупинені. Після звільнення Київщини, відновлення зруйнованих мереж та розмінування території фахівцями ДСНС, ми поновили обрізку дерев, — зазначають в ДТЕК Київські регіональні електромережі. — У планах компанії на липень обрізати 404 км. Разом з цими роботами електромонтери усуватимуть виявлені дефекти на обладнанні, щоб запобігати аварійним відключенням світла у клієнтів».

В компанії зазначають, що відповідно до законодавства спеціалісти ДТЕК Київські регіональні електромережі обрізають гілля в охоронній зоні поблизу електроліній напругою 10 кВ і вище, а також біля електроліній напругою 0,4 кВ біля будинків і присадибних ділянок людей, які фізично не в змозі самостійно забезпечити чистку – людей з інвалідністю. В усіх інших випадках мешканці або землекористувачі повинні робити це самостійно.

Щосезону енергетики чистять близько 3,5 тисячі кілометрів трас повітряних ліній електропередачі, які проходять до населених пунктів через ліси і поля. Попередньо спеціалісти визначають найпроблемніші ділянки та складають план-графік розчистки трас. Як правило, провести чистку трас на одній-двох вулицях можна протягом одного дня, але часом об’єм робіт надто великий, і планові вимкнення здійснюють у кілька разів.

Задля безпеки працівників, які виконуватимуть обрізку дерев вздовж ліній, компанія тимчасово знеструмлюватиме електромережу за графіками. У зв’язку з військовим станом у країні та згідно з постановою регулятора, компанія тимчасово закрила доступ до інформації про відключення та терміни відновлення електропостачання на сайті компанії. Графіки відключень спеціалісти компанії повідомляють місцевим громадам та військово-цивільній адміністрації.

Дізнатися інформацію про причину відключення світла можна за допомогою зручних дистанційних сервісів:

  • чат-бот у Viber та Telegram (або в рядку пошуку вводьте «ДТЕК Київські регіональні електромережі»);
  • мобільний додаток «Мережі онлайн» (завантажуйте додаток в AppStore або Google Play Market);
  • сторінку у Facebook;
  • кол-центр. Дзвоніть за номерами (067/099/093) 495 70 40, (044) 459 07 40.

Як повідомлялося раніше, з червня 2022 року ДТЕК Київські регіональні електромережі відновив обрізку чагарників та гілля дерев вздовж повітряних ліній електропередачі. Всього з початку 2022 року на Київщині компанія вже розчистила та перевірила на дефекти більше 1 000 км трас повітряних ліній електропередачі.

Довідково: за «Правилами охорони електричних мереж», висаджувати дерева під електролініями заборонено. Щоб не допускати аварійних ситуацій, компанія просить жителів приватного сектора не висаджувати високорослі дерева, а також своєчасно проводити обрізку поблизу ліній. Розчистку від зелених насаджень власники або землекористувачі повинні проводити, якщо гілки дерев наблизилися до лінії 0,4 кВ ближче, ніж на 1 метр або якщо гілля нависає над проводами, або ж якщо дерева аварійні та за негоди можуть впасти та пошкодити електромережі — їх необхідно обрізати. Для цього власнику земельної ділянки необхідно подати заявку до ДТЕК Київські регіональні електромережі на відключення, узгодити час і тільки потім обрізати дерева в радіусі не менше метра від лінії електропередачі.

Відділ комунікацій
ДТЕК Київські регіональні електромережі:
Тел.: (044)4928300
E-mail: press_koe@koe.vsei.ua


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних