Майже 500 лелек облаштувалися на безпечних платформах, які встановили спеціалісти ДТЕК Київські регіональні електромережі

Дата: 15.07.2022 10:29
Кількість переглядів: 224

Протягом травня-червня спеціалісти ДТЕК перевірили спеціальні захисні платформи для гнізд лелек, які протягом двох років встановлювали у Київській області. За підрахунками, лелеки обжили понад 90% встановлених раніше «безпечних гнізд». Птахи повернулися в Україну попри війну, щоб дати нове життя та надію всім українцям на відновлення миру та стабільності в країні. Адже – #ЛелекаВгніздіМирвУкраїні.

«Через активні бойові дії енергоінфраструктура Київщини в деяких містах і селах була знищена вщент і нашим спеціалістам доводилося відновлювали її майже з нуля. Тому, ми розуміли, що через війну не всім лелекам цьогоріч було куди повернутися. Піклуючись про безпеку птахів наші фахівці перевірили, чи вціліли гнізда на встановлених платформах і птахам нічого не загрожує. За підрахунками екологів майже 500 птахів облаштувалися у «безпечних домівках», 270 – із яких пташенята. Це добрий знак. Адже, якщо в наше гнізда повернулися лелеки, то ми віримо, що вже скоро в нашу Україну повернеться мир», – повідомили в компанії.

За два роки енергетики перенесли на безпечні платформи 99 гнізд. У тому числі наприкінці минулого року в рамках масштабного еколого-просвітницького проєкту #Лелеченьки фахівці ДТЕК Київські регіональні електромережі встановити 58 платформ.

Спеціальні штучні платформи ДТЕК Київські регіональні електромережі встановлював на електроопорах, де лелеки звили гнізда, для безпеки птахів. Робили це восени — поки лелеки відлетіли до теплих країв. Штучні платформи для гнізд — це міцні кошики з металевих прутів. Вони кріпляться до електроопори вище рівня електричних проводів. Така конструкція не дає важкому гнізду сповзти на лінії. Вона захищає гніздо від руйнування, птахів від удару струмом, а лінії — від коротких замикань і позапланових відключень.

Коротке відео як спеціалісти компанії перевірили платформи для гнізд лелек можна подивитися за посиланнями:

Михайлівка-Рубежівка;

Білогородка;

Гнатівка.

Крім платформ, у 2021 році ДТЕК Київські регіональні електромережі встановив понад 500 спеціальних кожухів на електролініях, щоб убезпечити птахів від ураження струмом, а також 30 штучних гніздівель для вухатої сови та совки. Такі ініціативи дозволили захистила від загибелі птахів, у тому числі тих, які перебувають під захистом Бернської Конвенції та Червоної книги України.

Після закінчення війни енергетики продовжать реалізацію проєктів із захисту біорізноманіття у Київській області.

Відділ комунікацій
ДТЕК Київські регіональні електромережі:
Тел.: (044)4928300
E-mail: press_koe@koe.vsei.ua



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.