22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2022 08:00
Кількість переглядів: 167

Фото без описуУказом Президента України 22 червня встановлено Днем скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, з метою всенародного вшанування пам’яті синів і дочок українського народу, полеглих під час німецько-радянської війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності.

Нарівні зі злочинами нацистів на наших окупованих територіях – Голокостом, розстрілами мирного населення, спаленням сіл, сьогодні також відкриті документальні докази численних злочинів комуністичного режиму – розстріли політичних в’язнів у Західній Україні в червні-липні 1941 року, знищення центру Києва восени 1941 року, підрив Дніпрогесу і знищення в Одесі поранених червоноармійців, скинутих у море разом із санітарними машинами, розстріли і депортації українців, терор і голод у післявоєнні роки. Мільйони жителів були евакуйовані або примусово вивезені до Росії та Німеччини, значна частина з яких не повернулася. 

Люди, які опинилися в окупації, надалі з тавром «зрадників» прийняли на себе тягар лихоліття, поки країна збиралася із силами, щоб дати відсіч ворогові. У зруйнованих війною селах, містах і містечках залишалися матері, дружини з малими дітьми, переважна більшість яких незабаром ставали вдовами, а діти – сиротами. На них чекали тяжкі випробування повоєнних років. Ми пам’ятатимемо всіх, хто не повернувся з війни, чиї життя були покалічені і зруйновані у цій страшній війні.

Нині, Україна знову воює з агресором. Сьогодні це путінська росія, яка посягає на нашу територіальну цілісність та свободу. Знову гинуть діти, наші воїни віддають свої життя на полях боїв, наші міста і села бомбардують, території зазнають окупації, спустошення, грабунку, наших людей викрадають, забирають до полону, депортують…

Дорогі володарчани! Цього скорботного дня схилимо голови у хвилині мовчання перед пам’яттю мільйонів полеглих воїнів, невинних жертв, чиє життя забрали війни.  

Вічна пам’ять всім загиблим!

Честь і слава Героям сьогодення – військовим, цивільним, волонтерам, працівникам, які у тилу тримають нашу економіку, допомагають фронту! 

Ми впевнені, що і ця війна закінчиться нашою Перемогою!

Ворог згине, як роса на сонці, і цього разу – назавжди!

Секретар селищної ради Сергій Миколаєнко


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних