Процедура складання іспитів змінилася

Дата: 30.05.2022 08:24
Кількість переглядів: 191

24 травня вступила в дію важлива постанова, яка регламентує нові правила отримання посвідчення водія «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо теоретичної та практичної підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів». 

Ці зміни стосується алгоритму навчання кандидатів у водії. Вони стануть доступні лише через 2 місяця після офіційного їх оприлюднення. 

Так, незабаром навчання в автошколі буде  розділено на два окремих етапи:

  • теоретична підготовка – після навчання заклад видаватиме слухачу Свідоцтво про закінчення теоретичної підготовки. Воно буде чинне протягом року і внутрішній теоретичний іспит скасують;
  • практична підготовка – заклад видаватиме слухачу Свідоцтво про закінчення практичної підготовки. Воно буде чинне протягом двох років. Складання практичного іспиту в автошколі обов’язкове.

Фактично, це стане гарантією безпеки на дорогах, оскільки до практичного навчання будуть допущені ті особи, які вже знають ПДР. Тим паче, що теоретичний іспит тепер складатиметься лише в сервісному центрі МВС. І тільки після цього особу буде допущено до навчання з практичного керування транспортними засобами. При цьому практичну підготовку можна буде здійснювати у будь-якому закладі, незалежно від місця навчання теорії. Це дасть кандидатам у водії право вибору автошколи на кожному із двох етапів навчання.

Останнім етапом є складання практичного іспиту в будь-якому сервісному центрі МВС і отримання посвідчення водія.

Також скасовано проходження повторної акредитації автошколам у разі зміни ними місцезнаходження закладу або персональних даних атестованого спеціаліста.

І додано можливість отримувати платні номерні знаки для всіх типів транспортних засобів. Оскільки їхня видача здійснювалася виключно для легкових автомобілів.

Зауважимо, що зміни другої постанови стануть доступні лише через 2 місяця, крім останньої. 

Останнє нововведення для осіб, у яких закінчився термін позбавлення права керування. За новими нормами, вони можуть отримати своє посвідчення водія та скласти іспити у будь-якому сервісному центрі МВС. Раніше такої можливості не було. Уся процедура відбувалася за місцем реєстрації громадянина. Проте у період війни через неодноразові звернення команда сервісних центрів МВС вирішила переглянути цю можливість. Зауважимо, що ця норма  відсьогодні вступила в дію.

Нагадуємо, що консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290 – 19 – 88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС у Фейсбук. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на порталі https://www.info.hsc.gov.ua

Джерело інформації: https://hsc.gov.ua


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.