Володарський відділ ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області продовжує надавати адміністративні послуги населенню в умовах воєнного стану

Дата: 27.05.2022 11:26
Кількість переглядів: 1370

Підрозділ надає адміністративні послуги з оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, вклеювання у паспорт громадянина України у формі книжечки фотокартки у зв’язку з досягненням 25-річного та 45-річного віку, оформлення документів про набуття/прийняття громадянства України, оформлення документів для надання дозволу на виїзд на постійне проживання за кордон,

Також Володарський відділ продовжує здійснювати заходи з протидії незаконній міграції, та застосовує законодавство про притягнення  іноземців або осіб без громадянства до адміністративної відповідальності за порушення міграційного законодавства, прийняття рішень  про добровільне повернення, примусове повернення, примусове видворення і заборону в’їзду в Україну іноземців та осіб без громадянства, оскільки Закон України «Про правовий режим воєнного стану»  не виключає притягнення  до адміністративної відповідальності осіб за вчинення правопорушень  щодо міграційного законодавства та прийняття відносно них рішень, передбачених статтями 25, 26,30 Закону України « Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», а також  не обмежує повноваження державних органів у  цій сфері в умовах воєнного стану.

З метою спрощення перетину державного кордону громадянами України на період воєнного стану,  Володарським відділом ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області надаються додаткові адміністративні послуги, а саме:

  • продовження строку дії паспорта громадянина України для виїзду за кордон (до 5 років);
  • внесення до паспорта громадянина України для виїзду за кордон батьків (одного з батьків) або іншого законного представника інформації про дитину.

Такі послуги надаються незалежно від зареєстрованого місця проживання заявника у день звернення особи та є безоплатними.

В травні поточного року, відповідно до Порядку реалізації експериментального проекту щодо одночасного оформлення ( у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон, затвердженого Постановою КМУ від 07.05.2022 №541  Володарським відділом  впроваджено надання  адміністративної послуги з одночасного оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Така послуга дозволяє зменшити кількість відвідувань підрозділу ДМС громадянином та скоротити час на оформлення документів.

27.05.2022 Володарським відділом надано першу таку послугу особі, яка звернулась за обміном паспорта громадина України у зв’язку зі зміною прізвища та одночасним оформленням паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Детальнішу інформацію щодо адміністративних послуг, які надаються  Володарським відділом  ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області можна отримати за телефоном 04569 5-03-40.

Володарський відділ ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.