Всього за 45 днів ДТЕК повністю відновив електропостачання на звільненій Київщині

Дата: 18.05.2022 15:55
Кількість переглядів: 268

Фото без опису18 травня фахівці ДТЕК Київські регіональні електромережі на 100% повернули світло у Київську область, звільнену від окупантів 2 квітня 2022 року. Електроенергія,  високовольтними і розподільчими мережами, що належать компанії, була подана у 600 населених пунктів в домівки 260 тисяч родин. Це є критично важливим для відновлення нормального життя в області. Енергетики доклали максимум зусиль аби роботи були виконані за 45 днів, а не 60, як було анонсовано раніше.

18 травня енергетики ДТЕК Київські регіональні електромережі повернули світло на всій території Київщини, що постраждала від бойових дій та була звільнена від окупаційних російських військ 2 квітня.  Світло повернули для 260 тисяч родин у майже 600 населених пунктів. Зокрема, Бучанський, Вишгородський та Броварський райони, що постраждали найбільше.

«В умовах війни Група ДТЕК робить свій вклад в енергетичну безпеку України. Наші аварійні бригади з першого дня війни ремонтують зруйновані окупантами мережі та повертають світло українцям й об'єктам критичної інфраструктури. З першого дня війни ми повернули світло для понад 1,6 мільйона українських родин у Києві, Київській, Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях. На Київщині, енергетична інфраструктура якої зазнала величезних руйнувань,  ми всього за 45 днів  реалізували таке масштабне відновлення мереж, яке українська енергетика не бачила за всю її історію. І сьогодні, 18 травня, ми остаточно повернули світло на Київщину, щоб знову зробити її місцем для щасливого життя людей», - зазначив Дмитро Сахарук, виконавчий директор ДТЕК.

«Відновлення електропостачання для Київської області, і фактично сьогодні  відновлення завершено на 100%,  - це велика справа. Адже Президент говорив, що найперше, що необхідно відновити, це вікна, покрівлі і електропостачання, щоб люди могли повернутися до себе додому і жити звичайним життям», - прокоментував заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко під час заходу з нагородження енергетиків, які відновлювали мережі Київщини.

18 травня відбувся запуск в роботу останньої відремонтованої лінії 10кВ, що живить місто Ірпінь.

«ДТЕК об’єднав всі зусилля і ресурси, пліч-о-пліч Київщину відновлювало більше 1000 енергетиків з 4 ОСР ДТЕК з різних областей України.  Ми відновили майже 10 тисяч кілометрів ліній, що були зруйновані обстрілами. Ми відремонтували та включили 71 високовольтну підстанцію та 2975 трансформаторних підстанцій. Завдяки цьому вся область знову зі світлом, а  попереду нас чекає велика робота для забезпечення надійності електропостачання», - повідомив Олександр Фоменко, генеральний директор ДТЕК Мережі.

В компанії пояснили, що дані роботи – це лише перший етап для того, щоб якомога швидше повернути світло всім мешканцям області. Попереду другий етап - відновлення резервних джерел живлення та реконструкції існуючих схем живлення.

Ті мешканці області, які досі не мають світла – можуть бути підключеними до мереж, які належать іншим власникам – забудовникам, управляючим компаніям чи ЖЕКам. Для відновлення постачання світла вони мають звернутися до власників мереж, від яких вони живляться. Після того, як ці мережі будуть відновлені, компанія готова оперативно подавати напругу та повертати світло всім мешканцям.

Відділ комунікацій
ДТЕК Київські регіональні електромережі:
Тел.: (044)4928300
E-mail: press_koe@koe.vsei.ua



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних