За I квартал фахівці управління соцстрахування Київщини перевірили понад 1,6 тис. лікарняних, 167 лікарняних видані з порушеннями

Дата: 25.04.2022 11:43
Кількість переглядів: 196

Протягом І кварталу цього року фахівці управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області провели 2 планові та 26 позапланових перевірок закладів охорони здоров’я з питань обґрунтованості видачі/продовження листків непрацездатності застрахованим особам, під час яких проаналізовано 185 листків непрацездатності, а також 1455 листків непрацездатності під час перевірок страхувальників.

Всього виявлено 20 листків непрацездатності, виданих з порушеннями Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, у тому числі 11 необґрунтовано виданих та продовжених листків непрацездатності загальним терміном 127 календарних днів. Також виявлено 147 листків непрацездатності, виданих з порушенням Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності.

Попереджена виплата по 7 необґрунтовано виданим/продовженим листкам непрацездатності терміном 108 календарних днів на суму понад 31 тис. гривень.

Фахівці управління взяли участь в роботі 7 засідань обласних медико-соціальних експертних комісій, на яких розглядалися питання щодо продовження лікування тривалохворіючим застрахованим особам з видачою (продовженням) листків непрацездатності або встановлення факту стійкої втрати працездатності (інвалідності).

Проводилась робота з електронним реєстром листків непрацездатності, яка включає постійний моніторинг медичних висновків про тимчасову непрацездатність, роботу з невідповідностями у електронних листках непрацездатності, роботу по зміні причини непрацездатності у разі захворювання або травми, пов’язаної з виробництвом на підставі актів ф. Н-1/П.

Джерело інформації: http://www.fssu.gov.ua/


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.