Сімейний патронат – альтернатива працевлаштуванню

Дата: 03.02.2022 10:06
Кількість переглядів: 256

Фото без описуЗ метою реалізації експериментального проєкту щодо впровадження нової моделі надання клієнтоорієнтованих послуг службою зайнятості 2 лютого 2022 року Володарською районною філією Київського обласного центру зайнятості було організовано засідання «круглого столу» на тему «Шляхи взаємодії служби зайнятості із соціальними партнерами щодо відбору кандидатів з числа безробітних громадян у патронатні вихователі». В заході взяли участь начальник служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Володарської селищної ради Лариса Колдашова, головний спеціаліст служби у справах дітей та сім’ї Ольга Грох та начальник відділу соціальної роботи центру надання соціальних послуг Володарської селищної ради Ірина Фещук.

Зустріч розпочав директор Володарської районної філії Володимир Яценко, який поінформував, що з початку року Державною службою зайнятості реалізується експериментальний проєкт, який передбачає осучаснення  послуг та зміни в технологічних процесах обслуговування клієнтів. Один із шляхів його реалізації – поглиблення та розвиток співпраці із соціальними партнерами, зокрема у напрямку пошуку кандидатів у патронатні вихователі з числа зареєстрованих безробітних, що регулюється Порядком №893, який затверджений Постановою КМУ від 20.08.2022 №893 «Деякі питання захисту прав дитини та надання послуги патронату над дитиною»

Представники соціальних служб розповіли, що метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на реінтеграцію дитини у сім’ю або надання дитині відповідного статусу для прийняття подальших рішень з урахуванням найкращих інтересів дитини щодо забезпечення її права на виховання в сім’ї або в умовах, максимально наближених до сімейних.

Також надали детальну інформацію про критерії відбору у патронатні вихователі, грошове забезпечення  за надану послугу патронату над дитиною, соціальну допомогу на кожну дитину та їх розміри.

В ході проведення «круглого столу» всі учасники активно обговорювали зазначену тему та ділилися своїм баченням впровадження такої форми соціального захисту дітей на території Володарської селищної територіальної громади.

За результатами зустрічі розроблено план спільних дій щодо залучення безробітних до послуги патронату над дитиною.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних