"Велике будівництво"

Дата: 21.01.2022 14:58
Кількість переглядів: 331

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРОВЕЛИ ПРЕСКОНФЕРЕНЦІЮ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОГРАМИ «ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО-2021»

Фото без опису20 січня, у Київській області була проведена звітна пресконференція за результатами реалізації програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Під час неї очільник облдержадміністрації Василь Володін проінформував про ключові досягнення в розвитку соціальної інфраструктури пристоличного регіону впродовж минулого року.

«Лише за рік область отримала 32 реалізованих проєкти будівництва. Як слушно зауважив Президент України, у часи світової кризи розбудова інфраструктури – найкраща спільна інвестиція всіх громадян. Бо дороги й мости, школи й садочки, спортивні комплекси, стадіони та всі інші об’єкти «Великого будівництва» оновлюються за кошти платників податків», – акцентував Василь Володін.

Спільними зусиллями держави та місцевих громад на Київщині було збудовано та реконструйовано 5 шкіл, 6 садочків, 6 спортивних об‘єктів, 6 приймальних відділень, 8 сільських амбулаторій. Також розпочато роботи з будівництва Центру надання адміністративних послуг.

Окрім цього, додатково посилювався і розвиток спортивної інфраструктури. Відтак у громадах запустили в роботу активні парки. Усього за рік пристоличний регіон отримав 69 сучасних локацій для занять спортом.


НА КИЇВЩИНІ В РАМКАХ «ВЕЛИКОГО БУДІВНИЦТВА» З‘ЯВИТЬСЯ ЩЕ ОДИН НОВИЙ СТАДІОН

Фото без описуУ селі Переяславське Бориспільського району на Київщині триває будівництво спортивного стадіону. Це один з 16 проєктів Київської області, включений до програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» на 2022 рік.

«Майбутній стадіон знаходиться на відстані 5 км від автомобільної дороги М-03 Київ-Харків, 25 км від міста Березань, 25 км від міста Яготин та 30 км від міста Переяслав. Отже, будівництво об’єкта важливе не лише для Студениківської, а й для інших громад, адже знаходиться у зручному логістичному місцезнаходженні. Більше 30 тисяч осіб отримають можливість якісно проводити дозвілля та реалізувати свій спортивний потенціал», – зазначив голова Київської облдержадміністрації Василь Володін.

Період реалізації проєкту – 2021-2022 роки. Вартість проєкту – 16,2 млн грн.  Кошти на завершення реалізації проєкту у 2022 році планується передбачити з обласного бюджету у сумі 6,3 млн грн.

У 2021 році на об’єкті здійснено: вертикальне планування території,  влаштовано основу для влаштування штучного покриття покриття, встановлено трибуни, влаштовано підпірні стінки, побудовано автомобільну парковку, здійснено озеленення, побудовано бігові доріжки, огородження стадіону.

Для завершення будівництва у поточному році необхідно влаштувати штучний газон, зробити розмітку поля, встановити футбольні ворота, влаштувати основу для встановлення вуличних тренажерів, придбати та встановити вуличні тренажери, збудувати заїзну «кишеню».


14 НОВИХ МЕДИЧНИХ ЗАКЛАДІВ ВІДКРИЛИ ЗА РІК У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Фото без описуУ минулому році в пристоличному регіоні реалізували 14 нових медичних проєктів – вісім сільських амбулаторій і ще шість приймальних відділень у опорних лікарнях.

На цьому 20 січня під час пресконференції акцентував очільник Київської області Василь Володін.

Облаштування приймальних відділень завершили в опорних медзакладах в Іванкові, Обухові, Переяславі, Тетієві, Фастові й Ірпені. Усі вони оснащені діагностичним обладнанням.

Як і приймальні відділення, амбулаторії на Київщині необхідною технікою обладнали також.

Загалом в рамках програми Президента України «Велике будівництво» до медичних об’єктів поставили 11 апаратів ультразвукової діагностики, 10 рентгенів і 9 апаратів комп’ютерної томографії.


МАЙЖЕ 29 ТИСЯЧ М² БУЛО РЕКОНСТРУЙОВАНО ТА ЗБУДОВАНО В ОСВІТНІХ ЗАКЛАДАХ КИЇВЩИНИ ЗА РІК

Фото без описуУ 2021-му році на Київщині реконструювали та збудували п’ять шкіл і шість дитячих садків. Загально роботи проходили майже на 29-ти тисячах м².

Про це 20 січня розповів під час пресконференції очільник Київщини Василь Володін.

«Один з напрямків у «Великого будівництва» – вдосконалення освітньої інфраструктури. Для пристоличного регіону це дуже важливо, тому що населення області швидко збільшується. Минулого року ми працювали над різними проєктами. Також впроваджували заходи з термомодернізації, щоб школи та дитсадки мали можливість економити енергоресурси», – резюмував Василь Володін.

Відтак за рік в області завершили 11 освітніх об’єктів. Серед них – дитсадки в селищі Красятичі, селах Студеники, Лебедівка і Синяк, містах Обухів і Вишневе, а також школи в селах Пашківка, Жоравка, Вовчків та містах Яготин і Тетіїв.

Завдяки цьому тепер 893 дошкільнят і 1995 школярів ходять до оновлених закладів.


Повідомляє пресслужба Київської ОДА


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних