В Київській області фахівці ДТЕК відновили електропостачання у понад 350 населених пунктів, знеструмлених через негоду

Дата: 17.01.2022 13:36
Кількість переглядів: 232

Фото без описуНегода, яка пройшла значною територією країни 14 січня з поривами вітру до 27 метрів на секунду та ожеледицею, у Київській області призвела до пошкоджень ліній та масових аварій. Фахівці ДТЕК Київські регіональні електромережі з початку негоди працюють у посиленому режимі, аби якомога швидше відновити електропостачання клієнтів. За добу електропостачання відновили у 162 містах і селах, які були знеструмлені повністю та у 209, що постраждали частково. Відремонтували 155 лінії та 3620 трансформаторних підстанцій.

«ДТЕК — надійна, відповідальна компанія, яка турбується про своїх клієнтів. Фахівці компанії продовжують ліквідувати наслідки негоди. Наразі найскладніша ситуації у Баришівському, Бориспільському та Вишгородському енерговузлах, де стихія спровокувала падіння дерев та обриви проводів. У ліквідації аварій в регіоні зараз задіяні 75 бригад компанії та долучаємо підрядні організації. Ми докладаємо максиму зусиль, щоб в стислі терміни повернути світло в домівки клієнтів» — розповів генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

Станом на 08.00 годину без електропостачання залишилися 107 населених пункти повністю та 127 — частково. Через пориви вітру знеструмлені 112 лінії електропередачі 6-10 кВ і 1937 трансформаторних підстанцій.

Наразі у Баришівському енерговузлі фахівці компанії відновили роботу 12 ліній електропередачі 6-10 кВ та 168 трансформаторних підстанцій. Залишається знеструмленими 11 ліній повністю та 1 – частково. Пошкодженими залишаються 186 трансформаторних підстанцій. У Бориспільському – вже відновлено роботу 15 ліній електропередачі 6-10 кВ та 558 трансформаторних підстанцій. Залишається знеструмленими 9 ліній повністю та 4 – частково, пошкоджено ще 273 трансформаторних підстанцій. У Вишгородському – відновлено роботу 23 ліній електропередачі 6-10 кВ та 883 трансформаторних підстанцій. Пошкодженими залишаються 16 ліній повністю та 2 – частково. Залишається відновити роботу 353 трансформаторних підстанцій.

Основними причинами аварійних вимкнень електропостачання є обриви проводів через падіння на лінії електропередачі гілок та дерев та падіння опор, як наслідок. На ліквідацію аварійних вимкнень кинуто всі сили енергетиків, але умови, яких працюють бригади, вкрай складні. Через пориви вітру до 27 метрів на секунду автопідйомники не витримують. Під час ліквідації аварій на високовольтних опорах шквальний вітер хитає їх, що не дає змогу підняти робочу платформу з фахівцями на потрібну висоту. Однак бригади ДТЕК Київські регіональні електромережі і підрядні організації продовжують працювати в цих складних умовах у посиленому режимі, щоб у максимально стислі терміни ліквідувати аварії та забезпечити клієнтів надійним електропостачанням.

15 січня на території Київської області зберігаються несприятливі погодні умови. За прогнозами синоптиків очікується пориви вітру до 20 метрів на секунду (І рівень небезпеки, жовтий).

ДТЕК Київські регіональні електромережі нагадує також про необхідність дотримання правил електробезпеки: при сильному вітрі не можна перебувати поблизу ліній електропередачі; не наближатися до обірваного проводу ближче, ніж на 8-12 метрів та ні в якому разі не торкатися його. При виявленні проводів, що впали на землю, обірваних або провислих проводів, відкритих дверей та люків електроустановок, а також пошкоджених опор, — прохання повідомляти про це в кол-центр, через застосунок «Мережі онлайн» або в приватні повідомлення на сторінці ДТЕК Київські регіональні електромережі у Facebook.

Інформацію про аварійні відключення можна перевірити на сайті компанії в розділі «Немає електроенергії?». Якщо ваша адреса там є, — спеціалісти вже знають про відключення і відновлюють електропостачання. Якщо ви не знайшли свою адресу — повідомте про відключення у зручний спосіб: через мобільний додаток «Мережі онлайн» (додаток доступний в AppStore та Google Play Market), чат-бот у Viber і Telegram або приватні повідомлення на сторінці ДТЕК Київські регіональні електромережі у Facebook.

Відділ комунікацій
ДТЕК Київські регіональні електромережі:
Тел.: (044)4928300
E-mail: press_koe@koe.vsei.ua



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних