Велике оновлення мереж: ДТЕК Київські регіональні електромережі завершив реконструкцію підстанції 110/10 кВ «Гостомель»

Дата: 26.11.2021 19:22
Кількість переглядів: 289

Фото без опису23 листопада ДТЕК Київські регіональні електромережі відкрив підстанцію 110/10 кВ «Гостомель» після повної реконструкції. Підстанція забезпечить надійним електропостачанням мешканців Гостомеля, Ірпеня, Бучі та інших прилеглих населених пунктів. Компанія збільшила потужність енергооб’єкту з 32 до 50 МВт, що дасть змогу приєднувати до мережі нові житлові будинки та підприємства.       

У Бучанському районі Київської області запрацювала потужна підстанція 110/10 кВ «Гостомель», де під час масштабної реконструкції ДТЕК Київські регіональні електромережі замінив 100% обладнання. Усі роботи на  енергообєкті, які тривали з 2020 року, проводилися без відключення клієнтів компанії від електропостачання.

Підстанція 110/10 кВ «Гостомель» живитиме клієнтів компанії в Гостомелі, Ірпені, Бучі та інших прилеглих населених пунктах, зокрема, склозавод Ветропак, який має безперервний цикл виробництва. У відкриті підстанції взяли участь генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда, перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Дмитро Назаренко та Ірпінський міській голова Олександр Маркушин.     

«ДТЕК – надійна, відповідальна компанія, яка піклується про майбутнє України. Підстанція «Гостомель» забезпечить надійним електропостачанням понад 9 тисяч клієнтів компанії в Гостомельському енерговузлі. Окрім цього до неї можна буде приєднувати нові житлові будинки та підприємства в Гостомелі, Ірпені, Бучі та інших прилеглих населених пунктів», – підкреслив генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда. 

ДТЕК Київські регіональні електромережі інвестував у реконструкцію підстанції 90 млн грн. Кошти на це вдалося виділити завдяки збільшенню у 2021 році інвестиційної програми компанії на 112% до 725 млн грн та впровадженню стимулюючі інвестиції RAB-тарифів.

«Київська обласна державна адміністрація тримає на особливому контролі розвиток електромереж нашого регіону. На спільних нарадах із ДТЕК Київські регіональні електромережі та громадськістю ми визначаємо пріоритетні напрями, де насамперед потрібно розпочати реконструкцію або будівництво. Один із таких оновлених об’єктів є підстанція Гостомель, яка сприятиме подальшому соціально-економічному розвитку регіону», – зазначив перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Дмитро Назаренко.

Після реконструкції потужність підстанції збільшилася з 32 до 50 МВт, а резервна трансформаторна потужність у непікові години складає 60%. Завдяки цьому обладнання підстанції експлуатуватиметься в нормальних режимах роботи. Натомість старі силові трансформатори 1982 року працювали на межі своїх можливостей. Вони не могли забезпечити потреби Гостомельського енерговузла у електроенергії, споживання якої за останні 8 років збільшилося на половину – до 20 МВт.

«Підстанція «Гостомель», яку ми сьогодні відкриваємо, дасть змогу ДТЕК Київські регіональні електромережі розвантажити підстанцію «Ірпінь» та стабілізувати напругу в нашому місті. Окрім цього, у рамках програми Велике оновлення мереж, ми з керівництвом ДТЕК визначаємо найбільш пріоритетні напрями ремонту ліній електропередача в Ірпені. Так, уже є досвід заміни силових кабелів та ремонтів розвантажувальних трансформаторних підстанцій. Для нашого міста, яке активно розвивається, це дуже хороший результат співпраці», – розказав Ірпінський міський голова Олександр Маркушин

Понад 70% обладнання, яке встановлено на підстанції вироблено в Україні, зокрема, серце підстанції – силові трансформатори. Усе обладнання відповідає найвищим вимогам із пожежної безпеки, екології, а також має високі експлуатаційні характеристики. Так, на підстанції встановлені сучасні вакуумні вимикачі та елегазові трансформатори струму, які, на відміну від попередніх поколінь подібного обладнання, не потребують масла. Водночас на підстанції компанія збудувала нові маслозбірники, які унеможливлюють попадання нафтопродуктів у ґрунт із силових трансформаторів та дугогасних реакторів.

Робота підстанції 110/10 кВ «Гостомель» потребує мінімум втручання персоналу. Автоматика енергооб’єкту, яка працює на сучасних протоколах передачі даних, може самостійно за лічені секунди перемикати живлення між лініями електропередач у разі аварій. Окрім цього диспетчер ДТЕК Київські регіональні електромережі має змогу діагностувати та керувати обладнанням підстанції дистанційно.   

 

Відділ комунікацій
ДТЕК Київські регіональні електромережі:
Тел.: (044)4928300
E-mail: press_koe@koe.vsei.ua



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних