ДТЕК Київські регіональні електромережі обстежує лінії електропередачі дронами

Дата: 18.11.2021 13:19
Кількість переглядів: 296

Фото без описуДТЕК Київські регіональні електромережі почав обстежувати лінії електропередачі із застосуванням дронів. Безпілотник обладнаний тепловізором та камерами, фіксує стан обладнання, а IT-система виявляє дефекти, щоби спеціалісти могли виконати превентивний ремонт мереж. Із вересня 2021 року фахівці вже обстежили з повітря 180 кілометрів ліній. Усього до кінця року буде обстежено 400 кілометрів.

Нова технологія майже в 3 рази ефективніша за традиційні піші обходи ремонтних бригад та візуальний огляд ліній для виявлення пошкоджень. Під час польоту дрон фотографує всі елементи мережі, які потім завантажуються до IT-системи. Спеціальне програмне забезпечення, розроблене естонською компанією HEPTA, аналізує отримані дані електромережі та сигналізує про дефекти фахівцям. Завдяки отриманим даним компанія може здійснювати ремонт аварійних ділянок превентивно — на тому етапі, коли пошкодження ще незначне та не призвело до аварійної ситуації. Так, компанія може забезпечити більш якісне електропостачання для клієнтів.

«ДТЕК залучає нові технології в Україну, створюючи інноваційну екосистему. Нова технологія допомагає нам провести огляд у важкодоступних місцях: на заболоченій місцевості, над деревами, водними перешкодами та промисловими районами. Водночас обстеження проводять без відключення клієнтів та залучення додаткової техніки, що значно прискорює процес. Пілотний проєкт із використання безпілотника ми почали з вересня цього року в Бориспільському районі», — розповів генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

Час, заощаджений завдяки новим технологіям, може бути використаний співробітниками для аналітики отриманих даних і виконання ремонтних робіт в оптимальний термін. Адже після опрацювання отриманої інформації фахівці компанії матимуть чіткі дані про проблемні ділянки мереж, а також оперативні зображення дефектів, які неможливо побачити з землі. Така інноваційна технологія покращить якість електропостачання для клієнтів компанії.

Для повномасштабного застосування дронів у щоденній роботі енергетиків Київської області потрібно 6 комплектів обладнання з дронами. Така зміна в підходах роботи операторів системи розподілу дозволить скоротити час відключення електроенергії у клієнтів. Можливість системного використання таких інноваційних технологій у роботі операторів системи розподілу розглядатиметься національним регулятором (НКРЕКП) у рамках щорічних інвестиційних програм.

Відділ комунікацій
ДТЕК Київські регіональні електромережі:
Тел.: (044)4928300
E-mail: press_koe@koe.vsei.ua



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних