"Велике будівництво"

Дата: 16.11.2021 13:20
Кількість переглядів: 535

«ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО»: ЗАВЕРШЕНО КАПРЕМОНТ САДОЧКА «МАЛЯТКО» НА КИЇВЩИНІ

Фото без описуВ с. Студеники Київської області завершено капітальний ремонт дитячого садочка «Малятко» в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Виконані роботи забезпечать економію споживання енергоресурсів майже на 59%. Про це 15 листопада повідомив заступник голови Київської облдержадміністрації Андрій Лісовик.

«Дитячий садок «Малятко» у Студениківській громаді було зведено ще у 1980 році. Завдяки реалізації програми «Велике будівництво» понад 100 дітей зможуть перебувати у покращених умовах. Крім того, проведена термомодернізація закладу дасть змогу громаді отримувати значну економію бюджетних коштів та енергоресурсів», – зазначив заступник голови Київської ОДА.

Заклад дошкільної освіти «Малятко» – це двоповерхова будівля, побудована у 1980 році, загальною площею 1430,7 м2. Кількість дітей у ЗДО становить близько 100 осіб, кількість персоналу 20 осіб.

На даному об’єкті були проведені роботи із заміни вікон та дверей, утеплення фасадів, заміни та утеплення покрівлі, утеплення цоколю та оздоблення, влаштування ґанків, козирків, утеплення горища.

Загальна вартість виконаних робіт склала 6,7 млн грн. Кошти передбачено з обласного бюджету у сумі 5,3 млн грн, а решту коштів – 1,4 млн грн з місцевого бюджету.


ПОБЛИЗУ ОБУХОВА ПРОКЛАЛИ ПОНАД 4 КМ НОВОГО АСФАЛЬТУ

Фото без описуПоблизу Обухова в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» проклали 4,4 км асфальту. Новий верхній шар влаштували на автошляху Обухів-Мала Вільшанка-Сущани через Ленди і Степок, де триває капітальний ремонт.

Про це 15 листопада повідомив очільник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

«За допомогою капремонту ми фактично «зшиємо» дві громади – Обухівську та Кагарлицьку – якісною дорогою. Проте це лише один із прикладів вдосконалення дорожнього сполучення в регіоні, над яким ми зараз працюємо. Для людей це важливо, тож намагаємось паралельно оновлювати якомога більше автошляхів області», – уточнив Василь Володін.

Тим часом на дорозі Обухів-Мала Вільшанка-Сущани з літа не лише проклали 4,4 км асфальту, а й влаштували щебеневу основу, узбіччя та розмітку. Окрім цього, часткового провели земельні роботи й влаштували штучні споруди. Наступного року роботи на об’єкті будуть продовжувати.


ПОНАД 873 МЛН ГРН ПЛАНУЮТЬ СПРЯМУВАТИ В РОЗВИТОК СОЦІАЛЬНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ КИЇВЩИНИ У 2022 РОЦІ

Фото без описуПонад 873 млн грн планують спрямувати на реалізацію проєктів соціальної інфраструктури Київщини наступного року. Із них більша частина – 685 млн грн – буде виділена з державного бюджету.

Про це 15 листопада повідомив очільник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

«На 2022 рік ми запланували в області 16 проєктів у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Усі вони вже погоджені. Вартість робіт на кожному об’єкті прорахована. На реалізацію потрібно буде понад 873 млн грн. Значну частину цих коштів ми отримаємо з державного бюджету, залишок буде дофінансований із місцевих. Вдосконалення інфраструктури є найкращою довгостроковою соціальною інвестицією, тож ми прагнемо, щоб цей процес був динамічним і постійним», – акцентував Василь Володін.

Зазначимо, що в 2022 році на Київщині запланували будівельно-монтажні роботи в п’яти дитсадках і п’яти школах, а також на п’яти спортивних об’єктах і одному соціально-економічному. Серед них як проєкти «з нуля», так і добудова та реконструкції.


Повідомляє пресслужба Київської ОДА


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних