ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ – НЕВІД’ЄМНА ЧАСТИНА СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ КРАЇНИ

Дата: 05.11.2021 11:26
Кількість переглядів: 273

Фото без описуУ першу неділю листопада в Україні, згідно з Указом Президента України від 13.04.1999 № 374/99 відзначають День працівника соціальної сфери. Це свято є свідченням високої оцінки державою ролі працівників, які щодня забезпечують реалізацію державної політики з питань соціального захисту, зайнятості, організації оплати і безпеки праці, трудових відносин.

Це свято є свідченням високої оцінки державою ролі працівників, які щодня забезпечують реалізацію державної політики з питань соціального захисту, зайнятості, організації оплати і безпеки праці, трудових відносин. 

День працівника соціальної сфери - свято, яке по праву належить тим, хто виявляє милосердя, створює добро не тільки зі службового обов’язку, а й за велінням совісті та покликом душі. Соціальному працівнику доводиться стикатися з різними сферами життя людини і суспільства: фізичним і психічним здоров’ям, особистими і груповими конфліктами, плануванням сім’ї, з проблемами працевлаштування, професійної і соціальної адаптації різних категорій населення, профілактикою асоціальної поведінки, здійсненням правосуддя і багатьма іншими. 

Соціальна робота — це мистецтво налагоджувати зв’язки між людьми.

Наше життя проходить в колективі й обумовлено нашим соціальним оточенням. Тому, опинившись у складних життєвих обставинах, ми розраховуємо не лише на власні сили, а й на допомогу близьких, громади, держави.

Соціально орієнтована держава, в якій людина визнана найбільшою цінністю, завжди прагне досягнути суспільної злагоди і стабільності заради безпеки й процвітання. Вирішується це питання шляхом надання громадянам можливості для розвитку власного потенціалу, попередження та послаблення дії обставин, що негативно впливають на життя, стан здоров’я і розвиток особи, функціонування сім’ї.

Соціальна сфера в Україні представлена широким спектром державних, комунальних, громадських, комерційних установ, організацій, об’єднань. Саме вони кожного дня опікуються тим, щоб громадяни похилого віку, особи з інвалідністю, сім’ї з дітьми та всі, хто опинився в складній життєві ситуації, отримали необхідну соціальну допомогу.

Фонд соціального страхування також долучений до сфери соціальних послуг. Основними завданнями Фонду та його робочих органів є: 1) відшкодування шкоди, пов’язаної з втратою застрахованими особами заробітної плати або відповідної її частини під час виконання трудових обов’язків, надання їм соціальних послуг у зв’язку з ушкодженням здоров’я, а також у разі їх смерті здійснення страхових виплат непрацездатним членам їх сімей; 2) надання матеріального забезпечення, страхових виплат та соціальних послуг; 3) проведення профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози здоров’ю застрахованих осіб, викликаних умовами праці.

Соціальна робота є складним процесом. Вона вимагає наявності професійної підготовки і таких особистих якостей, як здатність співчувати та розділяти біль іншого. Оскільки соціальний працівник повинен вміти спілкуватися та надавати допомогу, оцінювати потреби і представляти інтереси людини, яка опинилась у скрутному становищі, сприяти відновленню нею ресурсів для вирішення наявних проблем.

Дуже важливим в цій професії є моральне задоволення від праці й розуміння меж власного потенціалу. Адже соціальний працівник взаємодіє з великою кількістю людей, які не здатні самостійно подолати проблеми. Складно залишатися байдужим в такий ситуації. Саме тому 85% соціальних працівників через значне психологічне навантаження страждають від професійного вигорання. Та кожен з них знає, що навіть незначний позитивний результат від роботи, елементарна вдячність і повага, знову повертають сили і надихають далі допомагати, ділитися своєю життєвою енергією заради благополуччя оточуючих.

Шановні колеги, друзі, партнери! Вітаємо вас зі святом працівника соціальної сфери!Натхнення, сил і здоров’я вам! Нехай любов та доброта наповнює ваші серця. У нас є нескінченна кількість причин бути щасливими. Адже наша справа через буденні рішення і вчинки робить свій внесок в покращення життя людей, перетворює Україну в державу загального добробуту і процвітання.  Ви даруєте людям надію на краще, вчасно подаєте руку допомоги тим, хто цього потребує. Для багатьох із Вас слова Івана Франка — «Життя людини до тих пір має цінність, поки людина може допомагати іншим» стали сенсом життя.

А Білоцерківське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області нагадує, що наші спеціалісти завжди готові допомогти у вирішенні питань призначення та виплати матеріальної допомоги, страхових виплат, надання медичних та соціальних послуг, забезпечення реабілітаційним лікуванням.

За більш детальною інформацією можна звертатися до Білоцерківського відділення, яке знаходиться за адресою:

09117, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Б. Хмельницького, 9, 3 поверх; тел. (04563) 5-26-10, 5-85-01;

або до постійного представництва у м. Тараща за адресою :

09500, Київська область, м. Тараща, вул. Шевченка, буд. 72, 5 поверх, тел. (04566) 5-13-30;

або до постійного представництва у смт. Рокитне за адресою :

09600, Київська область, смт. Рокитне, вул. Вокзальна, буд. 68

тел. (04562) 5-24-90.;

або до постійного представництва у м. Сквира за адресою

09000, Київська область, м. Сквира, вул. Київська, буд. 12,

тел. (04563) 5-18-72

 

                                                     Лілія Савчук,

                                                             в.о. начальника Білоцерківського

                                                             відділення управління виконавчої дирекції

                                                             Фонду соціального страхування України

                                                             у Київській області  

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних