Сервісні центри МВС розширюють перелік онлайн-сервісів

Дата: 11.08.2021 14:20
Кількість переглядів: 354

Фото без описуНещодавно водії освоїли новий онлайн-сервіс перевірки документів, а Головний сервісний центр МВС активно створює та впроваджує ще цікавіші ідеї.

Так, 10 серпня 2021 року ГСЦ МВС презентував ще три онлайн-сервіси:

  1. «Калькулятор»

Створений для розрахунку орієнтовної вартості послуги з реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу. Сервіс надає можливість дізнатися не лише про вартість реєстраційної послуги сервісного центру МВС для будь-якого типу транспортного засобу, а й про те, які саме податки та збори і в якому розмірі сплачуються в кожному конкретному випадку.

Зокрема, калькулятор вираховує:

  • яку саме суму доведеться сплатити за послугу сервісного центру МВС залежно від типу транспортного засобу та країни-виробника;
  • чи потрібно при реєстрації транспортного засобу сплачувати збір на обов’язкове державне пенсійне страхування та розрахує його суму;
  • чи потрібно і в якому саме розмірі сплачувати податок на дохід та військовий збір при відчуженні.

Калькулятор доступний в інфобоксах, розміщених безпосередньо в приміщеннях оновлених сервісних центрів МВС, а також онлайн – на офіційному сайті ГСЦ МВС та сайтах регіональних сервісних центрів ГСЦ МВС у розділі «Інформаційні сервіси та перевірка документів».

  1. «Перевірка наявності номерних знаків на сайті ГСЦ МВС»

Цим сервісом вже можна було користуватися в інфобоксах, а відтепер він буде доступний і онлайн - на сайті Головного сервісного центру МВС та РСЦ ГСЦ МВС.

За допомогою закладеного функціоналу, погодьтесь, дуже зручно, не виходячи з дому, дізнатися, до якого саме територіального сервісного центру МВС необхідно записатися, щоб закріпити за авто номерний знак з омріяною комбінацією цифр. І, якщо раніше таку онлайн-перевірку можна було здійснити лише для комбінацій цифр, що віднесені до категорії «платних», то наразі така комбінація цифр може бути будь-якою.

  1. «QR-code з інформацією про територіальний сервісний центр МВС»

Нині цей онлайн-сервіс доступний лише відвідувачам територіального сервісного центру МВС нового зразка № 7144, що у місті Корсунь-Шевченківський, на вул. Сергієнка, 4а. Та згодом такі QR-коди будуть розміщені в усіх ТСЦ МВС, а також на талонах електронної черги, що формуються через функціонал на сайті ГСЦ МВС «Запис в е-чергу».

QR-код містить контактну інформацію про територіальний сервісний центр МВС, а саме: адресу розташування з геолокацією, номер телефону, графік роботи, перелік документів, необхідних для отримання послуг, реквізити для оплати, а також корисні посилання на всі впроваджені онлайн-сервіси.

«Діджиталізація є пріоритетним напрямком Міністерства внутрішніх справ, адже це рушійна сила в оптимізації послуг та спрощенні комунікації з користувачами. Вона дозволяє переводити величезний обсяг інформації в структуровану систему даних, якою потім легко користуватися. Яскравими прикладами такої трансформації і є нові онлайн-сервіси. Створений нами Калькулятор допоможе автомобілістам краще розумітися на формуванні вартості реєстраційної послуги, спростивши процедуру їх розрахунку. Створення простих та доступних послуг – наша основна задача» - зазначив під час презентації нових інформаційних сервісів заступник начальника ГСЦ МВС Юрій Смольянінов.

Довідково: презентація нових онлайн-сервісів відбулася під час відкриття оновленого сервісного центру МВС № 7144, що в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині. Це вже 130-ий сервісний центр МВС в Україні нового зразка.

Більше новин – на сайті hsc.gov.ua та офіційній сторінці Головного сервісного центру МВС у  Facebook.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних