Додаткові надходження акцизного податку на Київщині склали 61,3 млн. гривень

Дата: 15.07.2021 08:26
Кількість переглядів: 269

Фото без описуЯк зазначила начальник ГУ ДПС у Київській області Олена Виноградова, до місцевого бюджету з початку року надійшло понад 299 млн гривень акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Темп росту до відповідного періоду 2020 року складає 126%. Платники регіону додатково спрямували до місцевих скарбниць 61,3 млн гривень.

Лише за звітний місяць надходження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів до місцевого бюджету склали понад 57 млн гривень, що на 28,6% більше минулорічного показника (+ 12,8 млн гривень).

До спеціального фонду спрямовано акцизного податку на загальну суму 477,9 тис. гривень.

Надходження акцизного податку з вироблених в Україні товарів становлять 532,6 тис. гривень, що на 21% більше у порівнянні з червнем минулого року (+ 93,6 тис.гривень).

Нагадаємо, що строки сплати акцизного податку визначені ст. 222 Податкового кодексу України.

Так, суми акцизного податку з підакцизних товарів, вироблених на митній території України, перераховуються до бюджету платниками акцизного податку протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації за місячний податковий період.

Суми податку з алкогольних напоїв, для виробництва яких використовується спирт етиловий неденатурований, сплачуються при придбанні марок акцизного податку.

Суми податку з урахуванням мінімального акцизного податкового зобов’язання із сплати акцизного податку на тютюнові вироби та ставок податку, діючих відповідно до норм ПКУ, виробниками тютюнових виробів сплачуються до бюджету протягом п’ятнадцяти робочих днів після отримання марок акцизного податку з доплатою (у разі потреби) на день подання податкової декларації.

Суми податку з рідин, що використовуються в електронних сигаретах, сплачуються виробниками таких рідин до бюджету протягом 15 робочих днів з дня отримання марок акцизного податку.

ГУ ДПС у Київській області


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних